el crèdit

Páginas: 6 (1431 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2015
1.RESUM
Un home vol demanar un crèdit, però el director del banc, Gregori, no li vol donar perquè no té i no compleix els requisits de garantia mínims.
Llavors, l’home, amb el nom d’Antoni intenta fer tot el possible per aconseguir-ho. Li adverteix que si no li dona el crèdit es tirarà a la seva dona i a més ,ella, l’abandonarà. Discuteixen una bona estona, s’insulten, es diuen de tot, esbarallen... I de sobte el director del banc truca a la seva dona, la Laura, per telèfon, li explica tot el que ha passat, que un home se la vol tirar perquè ell no li dona el crèdit. Ella s’enfada perquè córrer el perill de que un home la busqui i vulgui fer-li coses perquè al seu marit no li dona la gana de donar-li-ho.
Acaben trencant i ell viu en un hotel, l’Antoni el va a veure perquè el Gregoriel truca. El director volia fer-li el crèdit per demostrar-li a la seva dona que tenia raó. L’Antoni s’il·lusiona i, de cop i volta, en Gregori fa marxa enrere i decideix no donar-li.
A l’Antoni se li acudeix fer un pacte per poder obtenir el seu crèdit, i li proposa ajudar-lo a canvi de que ell firmi els papers del crèdit. Li aconsella com dir-li les coses, però en Gregori no té ni idea de comdir coses boniques. Al final, el director acaba obligant a l’Antoni a trucar a la seva dona per dir que tot es culpa seva i disculpar-se, però la dona proposa quedar amb l’Antoni. En Gregori es posa nerviós, perquè es pensa que se’l vol tirar, però al final cedeix.
La Laura el rep amb un somriure com seductor, el fa despullar-se, però acaba insultant-lo i fent-lo fora de casa seva.
I el fill delGregori li envia un missatge on el director s’assabenta que la seva dona està amb el seu germà.

2.CRÍTICA
Estructura:
Acte primer
L’Antoni entra a ‘la Caixa’ per parlar amb el director del banc, el Gregori.
Vol un crèdit de tres mil euros, però l’Antoni no compleix els requisits de garantia mínims, perquè no te bens ni avaladors solvents.
L’Antoni no es rendeix per res i segueixinsistint. Vol que el director faci una recomanació a aquesta gent de dalt, i que els digui que es una bona persona, que tornarà els diners... i que quan repassin els crèdits es mirin el seu amb mes “carinyo”. Però el cas es que només han parlat dos vegades, i a sobre que no el coneix, no li faria el crèdit per res del món. Segons el director, encara que el conegués de tota la vida, encara que fos el seugermà i d’aquests diners en depengués la seva salut, la seva felicitat eterna, la seva vida, mai, però mai podria fer res, perquè no compleix les condicions perquè se li pugui concedir el crèdit.
Llavors, com veu que l’home no cedeix li diu que si no li dóna el crèdit, es follarà a la seva dona. Es barallen durant molta estona, el director diu que trucarà a la policia, ell li contesta que noserviria, ja que ell no la violarà no li obligarà a fer res que ella no vulgui, perquè té dons especials per atraure a les dones, ella ho faria per pròpia voluntat. Continuen barallant-se. Com veu que continua sense cedir, li diu que anirà més lluny, que a sobre de tirar-se-la farà que l’abandoni i es separi d’ell. També que acabarà en un pis de lloguer a Ciutat Badia , sense cotxe, vivint amb untrenta per cent del seu sou i veient els fills un cop cada dues setmanes.
El director del banc s’exalta perquè justament a descrit la vida del seu germà i es creu que l’Antoni el coneix.
Finalment, en Gregori, tot nerviós i enfadat truca a la seva dona, la Laura, per explicar-li el succeït. La Laura s’enfada perquè arrisca la vida de la seva dona per tres mil euros i es barallen una estona fins quela Laura penja el telèfon.

Acte segon
El cas és que el en Gregori porta quatre dies vivint en un hotel, sol com un mussol, sense fer res i li demana al seu germà si podria viure un dies a casa seva, fins que la Laura el perdonés, però mentre parlen en Gregori es menteix a si mateix pensant que la laura el perdonarà. El seu germà accepta però aviat s’anirà del pis.
Truquen a la porta i és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • creditos
  • credit
  • credito
  • Creditos
  • Credito
  • Credito
  • Creditos
  • El credito

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS