El Crit

Páginas: 4 (977 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2014
El crit
Fitxa d’identificació
Títol El crit.
Autor Edvard Munch (Loten, 1863 – Ekely, 1944).
Cronologia 1893.
Lloc Nasjonalgalleriet (Oslo).
Estil Expressionista.
Mides 91 x 73cm.
Contexthistòric Ens situem a finals de segle i a les portes de la Primera Guerra Mundial. Per tant, doncs, enmig de les rivalitats imperialistes i les disputes de les diferents classes socials (movimentobrer).
Anàlisi tècnica
Tècnica Oli i tremp.
Suport Cartró.
Cromatisme Destaquen els colors càlids, vermells i ataronjats, i s’hi aprecia el contrast entre el color taronja i el blau. Els colors deixena un costat la còpia mimètica de la natura per centrar-se en una visió subjectiva de l’escena. Per reforçar aquesta percepció, Munch, ha barrejat d’una manera violenta i irreal blaus, vermells, grocsi ataronjats, sense cap tipus de transició, fet que reflecteix un estat d’ànim convuls.
Dibuix Predomini del color per sobre la línia.
Llum És irreal però il·lumina tota l’escena. No hi ha ombres.Composició És oberta i asimètrica. La barana del pont divideix el quadre en dues meitats: pont i paisatge. Es diferencien dos tipus de línia: la recta, formada pel pont, la barana i els dospersonatges que aporten estabilitat, i la corba, formada pel personatge principal i el paisatge del darrera. Aquests dos ipus de línia, i igual que els colors, aporten un fort contrast.
L’obra la formen tresplans: el primer, que el forma el personatge principal, el segon, format pel pont i els altres dos personatges, i el tercer que el forma el paisatge.
Perspectiva
Pinzellada Lliure, solta, ampla iràpida.
Anàlisi iconogràfica
Descripció Al centre de la imatge i en primer terme, apareix un personatge estrany sobre un pont amb les mans al cap i amb la bosca obert aper cridar amb totes lesseves forces. A l’esquerra, i en un segon pla, dues persones caminen alienes al seu deliri. Darrere el pont, l’escena es completa amb un angoixant paisatge marítim en el qual naveguen dues petites...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Crit
  • Crit
  • crit
  • Muestro crit
  • crit practica
  • Crit Irapuato
  • Juicio crit
  • El crit de munch

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS