El cubisme

Páginas: 4 (857 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2014
CUBISME
Un moviment estètic que va ocórrer entre 1907 i 1914. El cubisme té com a objectiu a reproduir el volum i a reduir els objectes representats als component geomètrics essencials. Com amàxim representant Pablo Picasso (1881-1973). En les obres cubistes els objectes es trenquen, s’analitzen, i es reconstrueixen en una forma abstracta; en lloc de representar els objectes des d’un punt devista, l’artista els pinta des d’una multitud de perspectives per tal de situar-lo en un context més ampli. Destaca amb els cal·ligrames ( dibuix al·lusiu al tema del poema ) del poeta francèsGuillaume Apollinaire.
En literatura, el cubisme incideix en el desig de molts autors de presentar les coses des de diverses perspectives, analitzant les coses amb més profunditat.
El cubisme tractava lesformes de la naturalesa per mitjà de figures geomètriques, representant totes les parts d'un objecte en un mateix pla. La representació del món passava a no tenir cap compromís amb l'aparença real deles coses. Els pintors cubistes refusaven la perspectiva, perquè la consideraven com una mistificació de la realitat i, menyspreaven qualsevol intent de representar l’atmosfera i la profunditatvisual.

Segueixen a Matisse en la nova admiració per l'art dels pobles no europeus, l'escultura africana i oceànica, sobretot de les escultures i màscares africanes.
El cubisme comença en 1907, ambl’obra Les senyoretes del carrer Avinyó, de Pablo Picasso (aquest és el nom original de Les senyoretes de Avignon). “Quan vàrem començar a pintar cubista, no teníem la més mínima intenció de descobrir elcubisme sinó d’expressar les nostres inquietuds”- va dir Picasso.
La temàtica preferia són les Natures mortes i la figura humana i el retrat, perquè converteix els rostres en una mena de muntatged'estructures elementals. Destaca el 1912 es produí el consum d’introduir lletres a les pintures. Fou el descobriment “Papier collé”, collage. El collage és l’aportació més important del cubisme,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El cubismo
  • cubismo
  • Cubismo
  • cubismo
  • EL CUBISMO
  • Cubismo
  • El Cubismo
  • EL CUBISME

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS