El Curiós Incident Del Gos A Mitjanit

Páginas: 4 (890 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2012
EL CURIÓS INCIDENT DEL GOS A MITJANIT
Haddon, M. (2004). El curiós incident del gos a mitjanit. Barcelona. Edicions Salamandra.
El nostre llibre tracta de la vida diària de Christopher, un xicde 15 anys que viu amb son pare en la ciutat de Swindon. L’obra comença quan el protagonista decideix escriure un llibre, recomanat per la seua mestra, de la investigació que durà a terme en relacióamb l’assassinat del gos de la veïna. La investigació d’aquest incident es barreja amb la vida del nen i amb les diferents situacions que passa durant la redacció del seu llibre. Fins ací tot més omenys normal si no fora per la peculiaritat del protagonista: Té síndrome d’Asperger.
Així doncs, aquesta obra no és solament pura literatura, sinó que deixa demostra molts fets i característiques deles persones que pateixen Asperger i també de la situació que passen el seus familiars. Per una banda, el llibre ensenya com actua i pensa un xiquet amb aquest síndrome, la seua forma de vida i elsseus costums (l’obsessió cap a un tema, assisteix a un col·legi d’Educació Especial, la relació amb la seua mestra i els demés alumnes,...) i també com viu la seua família aquesta situació (una mare queno aguanta la pressió, un pare que fa el que pot, la relació freda de Christopher envers als seus pares,...). Per tant, podríem dir que el llibre no és tan sols una obra lúdica per a passar l’estona,sinó que també podria servir com un manual per a saber més d’aquest síndrome.
Mark Haddon (Northampton, 1962) escriptor, il·lustrador, poeta, professor d’escriptura creativa i guionista britànic,és autor de quinze llibres per a xiquets. Va estudiar literatura anglesa a Oxford i després va treballar amb persones que presentaven algun tipus de discapacitat física o intel·lectual. Això va fer,que es decidira a escriure la seua primera obra El curiós incident del gos a mitjanit, que s’ha convertit en un èxit sense precedents en tots els països on s’ha publicat- els drets s’han venut en 35...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El curios incident del gos a mitjanit
  • Curios incident del gos a mitjanit
  • el curiós incident del gos a mitjanit
  • El curiós incident del gos a mitjanit
  • El Curiós Incident Del Gos A Mitjanit
  • El curiós cas del gos a mitjanit
  • El Curi S Incident Del Gos A Mitjanit
  • El Curios Incident d'Un Gos a Mitjanit

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS