El Curi S Incident Del Gos A Mitjanit

Páginas: 11 (2549 palabras) Publicado: 14 de abril de 2015


1.Presentació de l’obra.
Fitxa bibliogràfica
Nom i cognom de l’autor: Mark Haddon
Títol: El Curiós Incident del gos a mitjanit.
Editorial: Vintage Books
Lloc i data de l’edició: Great Britain, 2003 per Jonathan Cape

2.Introducció.
Mark Haddon, és un escriptor, il·lustrador, pintor i professor anglès. Ha escrit molts de llibres per a nens. Va treballar durant un tempsamb persones amb deficiències físiques i mentals, i això el va ajudar a crear aquesta novel·la.
L’autor no va fer cap investigació per escriure aquest llibre. Va llegir l’assaig de l’Oliver Sacks sobre Grandin Temple, varis articles de diaris i revistes sobre les persones amb síndrome d’Asperguer i l’autisme.
Va guanyar els premis Whitbread al 2003 i el Commonwealth al 2004.
L’autor volensenyar als lectors com viu una persona amb autisme i les dificultats que té o que ha de conviure amb el dia a dia i ho fa escrivint el llibre amb primera persona, així els lectors és posen en la pell de Christopher i ho veuen tot des de la seva visió. Tal com diu l’autor al seu bloc “Vaig pensar que si podia fer al Christopher real per a mi, llavors seria real pels lectors”.
Narrant la història enprimera persona aconsegueix que ens arribi més i que comprenguem millor aquest trastorn i les dificultats que presenta. També a no tenir prejudicis o pensar que són inferiors, ja que com veiem el protagonista en cap moment es sent discapacitat o inferior als altres.
Penso que és un tema molt important i interessant, ja que la gent no està prou informada sobre aquest trastorn i pot tenir unes ideesequivocades o deixar-se endur per prejudicis.
Fent referència al títol del llibre, penso que reflecteix totalment del que tracte el llibre (l’assassinat d’un gos), ja que la trama principal i l’objectiu del protagonista, és trobar a l’assassí del gos. També penso que la paraula curiós en el títol fa referència a tot el que descobreix desprès el protagonista tractant de resoldre l’assassinat delgos.
Fent referència a l’autisme, penso que llegint el títol no ho pots saber que tracte sobre aquest trastorn, encara que el títol està redactat d’una forma més llarga o diferent a la habitual.
El títol és una cita a un comentari dit pel detectiu de ficció Sherlock Holmes en el conte Silver Blaze de Arthur Conan Doyle, l’autor preferit del protagonista, que troba amb Sherlock Holmes un model deinvestigació en la utilització que fa el detectiu de la lògica per resoldre els casos.3.Contingut del llibre.
El llibre està compost per capítols normalment curts. Aquests capítols acaben quan el protagonista canvia de tema o vol explicar un altre cosa que l’interessa. De vegades no segueixen una línia coherent, és a dir, que salten de tema en tema sense que tingui que veure res l’un ambl’altre. També van donant salts del present al passat.
Durant la narració fa referència a alguns llibres, revistes, programes de televisió... que li venen a la ment al protagonista durant situacions concretes. Però sobretot durant quasi bé tot el llibre fa referència a Sherlock Holmes, el detectiu de la novel·la de Arthur Conon Doyle, ja que el Christopher li agrada molt la seva forma de resoldre elscasos, i és el seu referent per resoldre l’assassinat del gos.
Fa referència a la novel·la The Hound of the Baskervilles de Arthur Conon Doyle, el llibre preferit del Christopher el qual li dedica un capítol sencer.
Altres dades bibliogràfiques: Heart of Darkness, article The Monty Hall Problem de la revista Parade, parla del cas The Case of the Cottingley i fa referència als articles de les revistesThe Strand i The unexplained. Llibre Princess Mary’s gift Book.
El motiu de la numeració dels capítols, és perquè al protagonista li agraden els números primers, i com explica al capítol 19 del llibre, té una formula per treure’ls.

4.Aportació fonamental.
Segons el que explica l’autor al seu bloc, el curiós incident no és un llibre sobre Asperguer, sinó una novel·la la qual el personatge...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El curios incident del gos a mitjanit
  • Curios incident del gos a mitjanit
  • el curiós incident del gos a mitjanit
  • El curiós incident del gos a mitjanit
  • El Curiós Incident Del Gos A Mitjanit
  • El curiós cas del gos a mitjanit
  • El Curios Incident d'Un Gos a Mitjanit
  • El curios cas de l'incident del gos a mitjanit

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS