El curios cas de l'incident del gos a mitjanit

Páginas: 5 (1109 palabras) Publicado: 15 de enero de 2014

ACTIVITAT DEL LLIBRE:
“El curiós incident del gos a mitra nit”
















ALUMNE:
Carla Palau Salvador

CURS:
1r TEI C

MÒDUL:
M7. Desenvolupament socioafectiu

PROFESSORA:
Anna Jaqués

DATA D’ENTREGA:
08/01/14
1. Breu resum del llibre.

En Christopher és un noi de quinze anys amb autisme. Al començament de la novel·la en Christopher descobreix al gos dela veïna mort i decideix començar a investigar qui l’ha pogut matar, tot i que el seu pare no troba gaire bé la idea de jugar a “detectius”, comença a investigar la mort d’en Wellington, el gos mort, interrogant als veïns, però tots diuen que no han vist ni escoltat res.

En Christopher té una llibreta on anota dia a dia els seus descobriments, les seves pors i sentiments. Quan el pare li trobala llibreta li prohibeix tornar a escriure-hi i li amaga, tot i així, en Christopher no vol deixar de fer-ho i l’acaba trobant. La llibreta era dins d’una caixa on també hi troba unes cartes dirigides a ell amb dates posteriors a la suposada mort de la seva mare. Totes les cartes eren signades amb “la teva mare”.
En Christopher s’adona que la seva mare segueix viva i havia marxat amb el senyorShears, el marit de la propietària del gos mort.

Les cartes venien de Londres i en Christopher va voler marxar amb la seva mare però mai havia marxat sol. Desprès de parlar amb la seva professora Siobhan, va agafar la seva mascota, una rata anomenada Toby, i va dirigir-se a l’estació per arribar a Londres, on un policia l’ajuda i l’avisa que el seu pare l’està buscant, però en Christophers’amaga.
Un cop arriba a Londres, desprès de les dificultats per trobar la casa, veu a la seva mare amb el senyor Shears. Li explica que el seu pare ha sigut l’assassí d’en Wellington.
Va passar la nit a casa la mare i a mitjanit veu que el seu pare era allà, discutint-se amb la mare.

Finalment la mare acaba discutint amb el senyor Shears i van tornar cap a casa perquè en Christopher pogués ferl’examen de matemàtiques avançades mentre el pare es quedava a un hotel vivint.
En Christopher aconsegueix realitzar l’examen i acaba traient matricula d’honor.



2. Anomena quatre cites i comenta-les.

Pàgina 60: La senyora Alexander li pregunta al Christopher: - Ets molt tímid, oi Christopher?
Fet que fa veure com un nen autista no es relaciona ni vol introduir-se gaire en la societat.Pàgina 61: La senyora Alexander es sorprèn quan en Christopher li diu que s’examinarà en batxillerat superior. I mantenen el diàleg: - De veritat? El batxillerat en matemàtiques? – i ell li respon: - Si, Jo no dic mentires. – I ella respon: - Perdona’m. No pretenia suggerir que estiguessis mentint...
Aquí podem veure l’obsessió que tenia en Christopher en no dir mentides.

Pàgina 137: El diàleg queestà tenint en Christopher amb el policia que l’ajuda a l’estació quan vol anar a Londres: - Si, però a quin lloc viu la teva mare de Londres? – i en Christopher respon: - 451c Chapter Road, Londres NW2 5NG.
Les persones amb el trastorn d’Asperger, com el protagonista d’aquesta història tenen la capacitat i inclús la passió per aprendre dates, números, etc. Aquí podem veure la facilitat amb laque en Christopher s’ha après de memòria el nom i números del carrer on ha d’anar sense saber ni tan sols on està.


Pàgina 182: En Christopher diu: - No m’agrada quan poso coses al meu horari i desprès les he de treure, quan faig això em marejo.
El personatge d’aquesta novel·la, amb el trastorn d’autisme, té molt clar tot el que pensa i li agrada anotar-s’ho i seguir sempre les pautesassenyalades per ell.


3. Opinió personal.

M’ha semblat un llibre molt interessant ja que no havia tingut l’oportunitat d’endinsar-me en com és o seria la vida d’un nen amb un trastorn d’autisme i m’ha fet veure les possibilitats, manies i la brillant ment que poden arribar a tenir.

M’ha semblat també un llibre diferent pel que fa l’estructura en la lectura: començant per un fet que no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El curiós cas del gos a mitjanit
  • El Curiós Incident Del Gos A Mitjanit
  • El curios incident del gos a mitjanit
  • Curios incident del gos a mitjanit
  • El curiós incident del gos a mitjanit
  • el curiós incident del gos a mitjanit
  • El Curiós Incident Del Gos A Mitjanit
  • El Curi S Incident Del Gos A Mitjanit

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS