El curios incident del gos a mitjanit

Páginas: 4 (896 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2012
EL CURIÓS INCIDENT DEL GOS A MITJANIT

Fitxa tècnica del llibre: Títol, autor, editorial, any d’edició.
Títol: El curiós incident del gos a mitjanit
Autor: Mark Haddon
Editorial: LaMagrana
Any d'edició: Setembre del 2004

En Cristopher, el protagonista del llibre pateix una forma lleu d’autisme. Busca informació sobre aquest trastorn i explica-ho breument amb lesteves paraules.
L'autisme és un trastorn que sol diagnosticar-se a l'infància. Els principals signes i símptomes de l'autisme afecten a la comunicació, les relacions socials i la conducta. Podentenir problemes per parlar o no mirar als ulls quan els hi parles. Tenen moltes manies. Poden agitar els braços per indicar que estan feliços o fer-te mal per mostrar que no ho estan. Algunes personesautistes mai aprenen a parlar. Es possible que repeteixin la mateixa frase molts cops per a calmar-se. No es coneix la causa de l'autisme. Dura tota la vida d'una persona, no existeix cura pero eltractament pot ajudar.

Descriu dos moments del llibre on t’hagi sobtat el comportament d’en Cristopher. Explica la situació, com reacciona i justifica, des del seu punt de vista, aquestaconducta.
- Quan en Cristopher és al jardí abraçant el gos arriba la veïna i en Cristopher s'espanta pel que li diu, es tira cap enderrera, es llença al terra i comença a gemegar. (pàg. 15)
- Desprésd'això en Cristopher s'enfada perquè el policia el toca per aixecar-lo del terra i en Cristopher pega al policia perque no li agrada que el toquin. (pàg. 16)

Argumenta perquè el protagonistano pot entendre algunes expressions i frases fetes i perquè és tan bo en matemàtiques.
En Cristopher no enten algunes frases o expressions que utilitza la gent perque ell utilitza la lògica pera tot, com per exemple algunes metàfores com ara “El gos havia estirat la pota” (pàg. 26) si utilitzes la lògica amb aquesta frase no té cap sentit amb el que en realitat significa i per això en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Curios incident del gos a mitjanit
  • el curiós incident del gos a mitjanit
  • El curiós incident del gos a mitjanit
  • El Curiós Incident Del Gos A Mitjanit
  • El curiós cas del gos a mitjanit
  • El Curi S Incident Del Gos A Mitjanit
  • El Curios Incident d'Un Gos a Mitjanit
  • El curios cas de l'incident del gos a mitjanit

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS