el curiós incident del gos a mitjanit

Páginas: 14 (3457 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2013
















Índex

Presentació............................................................................. pàg·1
Introducció............................................................................. pàg·1
Contingut del llibre.................................................................pàg· 2,
Aportaciófonamental............................................................pàg·3
Preguntes ................................................................................. pèg·4 -10
Comentaris personals.............................................................pàg·10
Conclusions generals..............................................................pàg·,11
Bibliografia................................................................................pàg·121. Presentació de l’obra on consta:

Fitxa bibliogràfica
Autor: Mark Haddon.
Títol: El curiós incident del gos a mitjanit.
Traductor: Rosa Borràs.
Editorial, col·lecció: La Magrana.
Lloc i data de l'edició: Barcelona, novembre del 2004.
2. Introducció
El curiós incident del gos a mitjanit és una novel•la escrita per Mark Handdon, un escriptor britànic que va treballar untemps amb persones que patien diversos tipus de discapacitats, fet que el va inspirar per a la redacció d’aquesta obra, guanyadora de premis com el Whitbread i el Commonwealth.
Penso que el títol de la novel·la és creatiu i anima a agafar-lo i llegir-lo, encara que considero que el títol no fa al·lusió a la problemàtica que tracta l’autor i si no te’l recomanen i t’ho diuen, no pensaries mai quetracta sobre el Síndrome d’Asperger.  
Per altra banda l’estil amb què l’autor relata la novel·la és informal, utilitzant un llenguatge fàcil, comprensible on s’inclouen dibuixos que faciliten la comprensió del text.

Al principi el títol de l’obra sembla que t’estigui desvelant el contingut de la novel·la, però després de llegir el llibre en un principi veus que el títol fa referència almotiu pel qual el protagonista inicia aquest llibre, i en les seves paraules ja es pot observar una manera molt lògica i poc afectiva d’anomenar un assassinat. Però realment el protagonista expressa el que realment sent, que és la curiositat de saber que ha passat amb el gos.

3. Contingut del llibre i teories de l’autor
El protagonista decideix enumerar tots els capítols amb números primers jaque són els que més li agraden. Diu que aquests no segueixen cap pauta ni cap model. són com la vida. Són molt lògics però mai no en podries descobrir les regles que els guien, encara que no pensessis en cap altre cosa en tot el dia.
En Christopher, un nen de quinze anys, pateix una forma lleu d'autisme, i ens explica des de primera persona la seva història.
Ell vivia amb el seu pare i la sevamare, però quan comença el relat de la història viu només amb son pare. Un dia va sortir a donar una volta pel barri de nit, i va veure un fet terrible, havien assassinat al gos de la senyora Shears, la seva veïna.
Quan la policia va arribar, se'l van endur a la comissaria, pensant que ell l'havia mort. En Christopher era un noi que no li agradaven les mentides, i volia demostrar que ell no haviamort al gos, per la qual cosa es va posar a jugar a detectius i va entrevistar als veïns de les cases dels voltants. Com al seu pare no li va agradar, li va prohibir que seguís amb aquest joc.
Tot i la negativa del seu pare, en Christopher segueix amb la investigació arribant a trobar unes cartes que el portaran a relacionar a la mare, el pare, el gos i els veïns amb el curiós incident del gosa mitjanit.
Quan de sobte un dia troba buscant el seu llibre troba unes cartes que van dirigides a ell, comença a investigar qui les envia descobreix que es sa mare, que no està morta, sinó que son pare l’ha mentit. Quan descobreix això li suposa un xoc molt gran i s’enfada molt amb el seu pare, i aleshores ell decideix explicar-li tot el que li ha amagat, i quan li diu que ell és l’assassí...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El curios incident del gos a mitjanit
  • Curios incident del gos a mitjanit
  • El curiós incident del gos a mitjanit
  • El Curiós Incident Del Gos A Mitjanit
  • El curiós cas del gos a mitjanit
  • El Curi S Incident Del Gos A Mitjanit
  • El Curios Incident d'Un Gos a Mitjanit
  • El curios cas de l'incident del gos a mitjanit

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS