el darwinisme en Espanya

Páginas: 2 (300 palabras) Publicado: 1 de junio de 2014
L’obra de Darwin va unificar tots els coneixements en biologia presents a finals del segle XIX i fou el primer en parlar d’un origen coherent de les espècies. Laimportància dels seus descobriments fou de tal magnitud que les seves idees es difongueren per a tot Espanya.
Cal ressaltar, però, que aquestes idees es difongueren tardanament alnostre país i que durant molt de temps parlar sobre elles fou un problema ideològic més que una qüestió científica. De fet, arran de l’arribada d’aquestes idees foren moltesles polèmiques que s’aixecaren; acabant sempre en censures i reprovacions eclesiàstiques.
Ja durant el primer terç del segle XX, eren moltes les postures que s’aixecavenentorn el debat de l’evolució; des de teories antievolucionistes divulgades per clergues, passant pel sosteniment de les idees del darwinisme, i acabant amb un altre grup decientífics defensors de les teories de Lamarck. Tot això, doncs, coherent amb la incertesa en la que es trobava el món en aquells moments.
Ja passant a l’època de postguerra,religió i ciència es van tornar a ajuntar en el programa escolar dels estudiants de primària i secundària, tornant a les idees creacionistes i a una biologia predarwinianaque enviava a Darwin a l’oblit.
Als anys seixanta, però, va tornar a aparèixer una concepció neodarwinista i les teories evolucionistes van tornar a les aules.Actualment, les idees darwinianes són ben acceptades al nostre entorn i difoses en l’àmbit de l’ensenyament com les correctes. Tot i així, cal posar èmfasi en que una gran quantitatde la població té un pensament Lamarckià sense saber-ho i que encara queden vestigis de les idees del creacionisme proposades per les mentalitats més creients.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Espany
  • Característiques del darwinisme
  • Social Darwinism
  • Espanya dual
  • Darwinisme
  • Oda a Espanya
  • Oda a Espanya
  • Oda a espanya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS