El decameron

Páginas: 3 (628 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2013
El decamerón
Libro del italiano giovani Boccaccio constituido por 100 cuentos con un marco de referencia narrativo escrito en 1351. Las historias tratan de amor, fortuna i inteligencia humana.Trata de 10 jovenes q escapan de la peste de Florencia y explican cada uno diferentes cuentos.
Cuentos de Canterbury
Libro del ingles Geoffrey Chaucer q te una estuctura semblant al decamenon hecha el1380. Los cuentos tratan de las aventuras de pelegrinos q se dirigen hacia la catedral de Canterbury. Hay cuentos en prosa o en verso.La obra es de gran interés porque es la primera escrita eningles.
, considerat el màxim representant del naturalisme. Va crear moltes obres que reflexaven la vida de la època d'una manera molt realista que van fer que tingués molta acceptació la seva manerad'escriure. Això el va convertir en un dels millors escriptors francesos de la historia. Emile Zola va ser un dels primers a introduir una visió determinista i cientista dels personatges marginals.Pretenia descriure tota la societat del moment, sense excloure'n cap aspecte per desagradable que fos.
2. La pel•licula germinal representa la vida d'un poble del nord de França a finals de segle XIX ones mostra la misèria que pateix el proletariat i la gran desigualtat social entre rics i pobres.
La història té lloc a una ciutat minera al nord de França, a finals del segle XIX. Etienne Lantier,un obrer en atur, arriba a la ciutat per buscar una nova vida i troba un lloc per quedar-se amb la família de Maheu. Ell s'enamora de la filla gran de Maheu, Catherine. A la mina de carbó troba unlloc de treball. Però aviat experimenta com de dures son les condicions de treball inhumanes tan indignants que proposa als miners a dur a terme una revolta contra la burgesia que té el poder peraugmentar el salari i aconseguir mes drets laborals.

La vaga, que proposa Etienne, porta tota la indústria del carbó de la regió en problemes, i disminueixen les condicions de vida de les famílies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El decameron
  • El decameron
  • El decameròn
  • decameron
  • El Decameron
  • decameron
  • El decameron
  • EL DECAMERON

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS