El Decret De Col Lectivitzacions

Páginas: 3 (628 palabras) Publicado: 7 de abril de 2015
Aida Carmona Ruiz
2n BTX B
EL DECRET DE COL·LECTIVITZACIONS

a- La violència a la rereguarda. Causes.
Els primers mesos de la guerra es va desencadenar a la zona republicana una repressióespontània contra tothom que pogués tenir relació amb els anomenats
Durant els primers mesos de la guerra, a la zona republicana, espontàniament va esclatar una forta repressió contra tothom que poguésestar relacionat amb els “insurrectes”. Tant l’Església com la classe benestant o el propietaris d’empreses van ser perseguits pels escamots de grups incontrolats.
Van tenir lloc molts assassinats,“passejades”, detencions il·legals, saquejos, crema d’esglésies...
Molts dels perseguits van fugir a l’estranger o bé es van amagar. Fins i tot la mateixa Generalitat va fer un esforç per facilitat lasortida a l’estranger ja que aquesta violència fora del control governamental feia mal veure a la República. Finalment, el 21 de juliol de l’any 1936 es va crear el Comitè Central de MilíciesAntifeixistes, que a més a més de lluitar al front d’Aragó s’havia d’encarregar de l’ordre públic.

b- El perquè del Decret de Col·lectivitzacions. Objectius.
Les col·lectivitzacions van ser un dels elementsmés significatius de la revolució social desencadenada a partir del juliol del 1936.
Un cop derrotada la revolta militar els obrers van tornar a la feina, però no van trobar ni els amos ni el personaldirectiu. Així doncs acordaren de forma espontània de prendre el control i direcció de les empreses.
El procés iniciat volia dir que la propietat de l’empresa passava de privada a pública, de maneraque els treballadors eren els encarregats de dirigir l’empresa a la qual treballessin i de la mateixa manera, els beneficis serien pels mateixos treballadors.
A Catalunya l’11 d’agost de 1936 es vacrear el Consell Econòmic de Catalunya , el qual va dissenyar un pla socialista de reorganització de l’economia, al octubre es va promulgar el Decret de Col·lectivitzacions. Aquest decret legalitzava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Colo*colo
  • colo colo
  • Colo-Colo
  • colo colo
  • Colo colo
  • Colo-Colo
  • decreto
  • decreto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS