EL DESCOBRIMENT D

Páginas: 9 (2202 palabras) Publicado: 26 de abril de 2015
EL DESCOBRIMENT D’AMERICA.










HISTÒRIA.




Quan deim EL DESCOBRIMENT D’AMERICA ens referim a la primera vegada que els auropeus hi varen arribar. I que va tenir grans conseqüències històriques. Però no fou la primera arribada dels europeus, per que sembla a ser que al final del segle X varen arribar a Canada i als estats units (EE.UU) i s’atribueix a Eric el Roigel descobriment de Viland (9, octubre 1000)

Colom inicià un viatge cap a les Índies amb una nova ruta per l'oest del continent, un itinerari equivocat que el dugué fins a Amèrica el 12 d'octubre de 1492. Des d'un començament, Colom cregué haver arribat a un arxipèlag de l'Índia, de manera que no s'havia adonat que les terres on acabava de posar els peus eren un nou continent.
El cartògrafWaldseemueller es va precipitar acreditant Vespuci com el descobridor d'un continent i va proposar el nom d'Amèrica a partir d'Amerigo. En edicions posteriors de la seva Cosmografia, Waldseemueller va canviar d'opinió, però el nom ja havia fet fortuna.



EL PRIMER VIATGE DE COLOM.

Tres embarcacions, la Pinta la Niña i la Santa María, varen ser les que varen dur a Colom al seu viatge a les Indies, quevaren acabar sent a America.
El 3 d'agost de 1492, Joan Colom embarcà amb tota la seva tripulació, i al dia següent, abans de sortir el sol, va sortir del port de Palos de la frontera (HUELVA)
El 6 de setembre arribaren a les Illes Canàries on s'hi havien amarrat durant uns dies.
El dia 9 de setembre van continuar el seu viatge cap al món desconegut. El seu objectiu era Cipango (l'actual Japó). Eldia 13 de setembre, es descobrí la declinació magnètica de la terra i el 16 arribaren a la mar dels Sargassos
El 24, a bord de les naus hi va haver un intent de motí, però la crisi va ser superada. A partir de l'1 d'octubre Colom es va adonar que alguna cosa no anava bé. El 6, ja havien sobrepassat les 800 llegües i no hi havia indicis de terra, tot i que segons les seves estimacions haurienhagut de tocar terra després d'haver navegat 700 llegües. Durant la nit del 6 al 7 d'octubre, es produí el primer motí entre els mariners de la Santa María. Els germans Pinzón feren costat a Colom i sufocaren el motí. No obstant això, la nit del 9 al 10 d'octubre el malestar s'estengué a tothom, inclosos els propis Pinzón. Aleshores acordaren navegar tres dies més i si després d'aquest temps encarano havien trobat terra ferma, tornarien. El dia 10 van veure ocells, i finalment l'11 a la nit, el grum Rodrigo de Triana cridà des de La Pinta: "Terra a la vista". Així doncs, van desembarcar el 12 d'octubre. En total, havien trigat 36 dies de viatge per arribar a una illa coneguda pels natius com Guanahani, que es rebatejà amb el nom de San Salvador dins l'arxipèlag de les Bahames
També vandesembarcar a l'illa de Cuba, la qual va anomenar Joana, i també a la Hispaniola. Quan varen arribar aquesta illa el 25 de desembre de 1492, s'enfonsà la nau capitana: la Santa Maria. Les seves restes van ser usades per construir el fort de La Nativitat, que constituïa el primer assentament espanyol a Amèrica.
En la travessia de tornada, una tempesta separà les dues naus que quedaven. La Pinta, ambMartín Alonso Pinzón, desembarcà a Baiona. D'altra banda, la Niña, amb Colom a bord, arribà el 4 de març a Lisboa.
El dia 9 de març, Colom s'entrevistà amb el rei de Portugal: el va convéncer que la expedició no interferia en les seves propietats allen mar. El dia 13 partí de Portugal i es va dirigir a Palos de la Frontera. Les dues caravel·les arribaren a port el 15 de març de 1493.
EL SEGON VIATGEDE COLOM,
El 25 de setembre de 1493, Colom tornà a salpar amb disset vaixells (5 naus i 12 caravel·les), amb mil cinc-cents homes, direcció a les Índies des del port de Cadis acompanyat per l'aragonès fra Bernat Boïl a qui el papa, valencià de Xàtiva, Alexandre VI havia donat a través de les seues butlles tots els poders pontificis per erigir esglésies, predicar i aplicar les penitències que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • descobriment del neutró
  • De nou aprenents en el descobriment de la vida
  • Descobriment De L Ant Rtida
  • D
  • D
  • D
  • D
  • D

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS