El Desconsol

Páginas: 2 (309 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
EL DESCONSOL
“El desconsol”, una de les obres mes representatives del escultor Josep Llimona amb la qual li van atorgar el premi d´Honor a l´Exposició Internacional de BellesArts de Barcelona. La peça original va ser esculpida en guix el 1903 i va ser un encàrrec funerari pel cementiri de Montjuic. El 1907 va tallar-la en marbre i va formar part del MuseuNacional d´Art de Barcelona, al parc de la Ciutadella, gràcies a la donació del alcalde de la ciutat en aquell moment, Domènec Sanllehy.
L´escultura pertany al modernisme isimbolisme catalans. Te una clara influencia dels artistes contemporanis de l’època com ara Rodin. Llimona ens presenta la figura femenina nua típica del naturalisme amb tècnica moltdepurada i lluent. La escultura ens mostra el cos completament nu d´una dona agenollada amb posició ploranera. Amb el cap baix, inclinat endavant i rodejat pels braços li pengen elscabells en senyal d’abatiment . L´equilibri perfecte de les línies arrodonides i de les formes suaus del cos ens mostra una realitat i una cruesa perfectes. En contrapunt trobem lafusió de la base del marbre sense desbastar amb la finesa i delicadesa de la figura en posició clarament melancòlica i de dol.
El rostre esta ocult pels cabells ondulats que donenla impressió d´estar en moviment. Totes les parts nues son ben visibles i la postura de recolzament sobre els esgraons tallats per l´artista ens mostra una bellesa natural i tambéeclèctica de la realitat. Llimona fa desaparèixer qualsevol forma embrutida o desagradable al ulls donant importància nomes a la bellesa evident de les corbes del cos nu de ladona. Tot i ser una escultura trista, que mostra desolació i desesperació, juga amb el magnetisme i l´encant del moviment del cos delicat que reposa sobre el marbre exquisidament polit.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Desconsol
  • Una realidad desconsoladora
  • Asterisk desconsolado
  • Triste y desconsolada
  • El desconsol josep llimona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS