EL DIA D

Páginas: 4 (771 palabras) Publicado: 7 de junio de 2015
EL DIA D:
El Dia D és un terme utilitzat de forma genèrica pels militars amb la finalitat d'indicar el dia en el qual s'inicia un atac o una operació de combat. Històricament, s'utilitzava el termedia D per referir-se al 6 de juny de 1944,durant la Segona Guerra Mundial, dia en el qual va iniciar l'Operació Overlord. Aquesta operació consistia a portar a terme un enorme desembarcament a lesplatges de Normandia amb la finalitat de reingressar el combat a Europa Occidental disminuint el domini alemany.
El dia original per realitzar el desembarcament era el 5 de juny però degut a lescondicions meteorològiques i marítimes es va ajornar a la matinada del 6 de juny a mans del comandant Dwight D. Eisenhower.
En anglès , tant la D fa referència al Dia , com la H a l'Hora en l'àmbit de lesexpressions militars per evitar que els puguin pillar sobre algun moviment estratègic militar. Alguns fins i tot usen la I per a l'any ( " Year " ) .

A la armada Francesa s'usa el mateix sistema : Jour- J , Heure - H , i Année - A .

Els soldats usen així una expressió per indicar el moment d'un determinat atac o pla . En el cas del desembarcament a Normandia implicava el dia designat per aldesembarcament . S'acostuma no utilitzar us data real en les converses sinó el codi per evitar revelar a la intel·ligència enemiga el moment exacte . Així, parlar per exemple del Dia D + 5, vol dir 5 diesdesprés del moment de desembarcament .

Desembarcament de Normandia
Els Desembarcaments de Normandia van ser les primeres operacions de la invasió de Normandia aliada, també coneguda com a OperacióNeptú i Operació Overlord durant la Segona Guerra Mundial.
El Dia D de l'operació, posposat 24 hores per la pluja, esdevingué el 6 de juny de 1944, i l'Hora-H van ser les 6:30 AM.
L'assalt va serconduït en dues fases:
Un assalt aeri de tropes paracaigudistes britàniques, americanes i canadenques poc després de la mitjanit.
Un desembarcament amfibi de la infanteria i les tropes blindades a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dia D
  • dia d
  • El Día-D
  • El dia d
  • Dia D
  • dia d
  • dia d
  • Dia D

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS