El diari lila de carlota

Páginas: 5 (1003 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2012
Un día una noia anomenada Carlota va cumplir 14 anys i la seua àvia Isabel li va regalar un diari de color lila. A carlota no li va agradar molt el diari pero a la seua àvia li va dir que li feia molta ilusió . L’altra àvia, Anna, li proposar fer un diari en el que hauria d'escriure qualsevol cosa en que les dones són considerades inferiors als homes fent així un diari feminista. Al principi,Carlota no està molt segura de esciu-re el diari, però es va decidir quan, en Educació Física, l'entrenador va insultar al Dani, un company de clase, dient-li que es una, indicant que les dones son inferiors als homes. Carlota no es donava compte de les situacions masclistes ja que en sa casa ella i el seu germà Marc, més petit que ella, són tractats d'igual a igual sense distinció de sexes, jaque els seus pares tenen una ment prou oberta en aquest tema. La seua àvia li va ensenyar que s'havia de posar unes ulleres de color lila per a poder donar-se compte de les situacions masclistes.
La Carlota comença a escriure totes les situacions que hi troba, pero abans sempre li pregunta a l’avia Anna per a estar completament segura de si és una situació masclista. Comença a preguntar a lespersones conegudes sobre aquest tema i trau respostes molt diferents. Hi ha algunes persones pensen que no hi ha masclisme ja, com la Laura, i d'altres que pensen que si que queda masclisme en la societat actual, com la Lola. Carlota troba moltes situacions masclistes en que es discrimina la dona, com quan per exemple li fan a la Laura baixar a comprar en volta d'en Ton, el seu germà, només pel fetde que es noi i tenia que estudiar quan la Laura també tenia que estudiar, quan llegeixen un article a clase de micos, quan hi ha una discussió de com el llenguatge actual encara té moltes paraules masclistes, quan un home entra a la carnisseria i l'atenen a ell primer per que “té més pressa que qualsevol dona”, quan el pare de la Carlota critica que la dona haja de demanar una baixa permaternitat, quan li fan un regal d'una nina de drap al seu cosí i els seus pares comencen a queixar-se de que ell només pot jugar en pistoles, etc.
Anna, la seua àvia, també li envia e-mails de cartes que noies d'altres països escriuen a l'organització en la que su àvia col·labora, amb l’intenció d'ajuda- les perque són injustament tractades perque, per exemple, les noies no tenen pret a estudiar i elsnois si, algunes noies amb només 14 o 15 anys les venen a altres homs i són obligades a casar-se amb ell, etc.
Cuan arriben les vacances de nadal la Carlota espera l'arribada de la seua tia Octàvia, que les explica a ella i al seu germà les tradicions de França, com que la dona adopte el cognom de l'home al casar-se i el que ha tingut que sofrir en la seva professió (es escriptora).
Quanarriben de les vacances de nadal, la tutora de la classe de Carlota presenta a la clase a un noi nou, Marcel, i li fan sentar-se al costat de la Carlota, que a poc a poc va agafant confiança i acaba enamorant-se d'ell. Entre la Carlota, el seu germà Marc i la seua mijor amiga, Mireia, creen l'ACEMI, una Associació Contra Els Models Imposats, i a poc a poc la gent de la classe de la Carlota es vaapuntant a aquesta associació. Mentres, la Carlota es decideix demanar-li eixir a Marcel en volta d'esperar-se a que ell li ho demanés a ella. Mercel aceptar axí que van quedar una vesprada en cassa de Marcel. Allà, en un bon ambient aquest li clava la mà per baix de la samarreta i ho fastidia tot, Carlota s'enfada i se'n va.
Per atraure més gent a l'associació, un dia tots els membres van portar unllaç lila, i un altre van anar vestits en contra de la moda. Després de cada un dels dies fan una reunió per veure els resultats, i van aconseguir que s'apunti més gent a l'associació.
Per últi, Carlota y Marc li proposen la idea a Octàvia de que publiqui el dirari así que abans de publicar-lo Carlota retoca el diari lila i el publica. Al final, la Carlota i Marcel fan les paus.

PERSONATGES...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Diari Lila De Carlota
  • El Diari Lila De La Carlota
  • El diari lila de la carlota
  • Diari Lila de Carlota
  • El Diari Lila De Carlota
  • El Diario De Carlota
  • El diari vermell de la carlota
  • El diario violeta de carlota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS