El Diari Lila De Carlota

Páginas: 9 (2010 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2013
Ressenya literària
El diari lila de Carlot

Ressenya Literària

Índex

Introducció

3

Llibre: nom i autora

4

Raons de l’elecció

5

Temàtica: masclisme

6

Aplicacions didàctiques

7

Conclusió

8



Pàgina 2

Ressenya Literària

1. Introducció
La lectura és l’acció de llegir, definició que ens proporciona l’ Institut d’Estudis Catalans. Sembla evident iclar el que és llegir, fer una comprensió de grafies exposades a un text, acció que ens proporciona diferent estats d’ànim, depenen de la tema que hi es tracte. Actualment, la lectura portada a cap per infants i adolescents està a hores baixes, és a dir, l’hàbit lectura dels nostres joves és baix. Les raons poden ser diverses entre les que destaquem la falta de temps per part dels pares als seusfills, als que ja no llegeixen un conte. I la exagerada utilització de noves tecnologies, que hi està desplaçant al llibre tradicional a un segon plànol. Per a que aquesta situació canvies devem de prendre certes mesures que fomenten la lectura entre els joves, ja que la falta de lectura empobreix el vocabulari i la gramàtica que utilitzen per a expressar-se. Com a docent, vaig a centrar-me en lamesura que el professors hi deuríem prendre per a fomentar la lectura entre els nostres alumnes; a l’hora de suggerir un llibre als alumnes hi deurem analitzar quines aplicacions ens proporciona aquest llibre, és a dir, que activitats hi podrem dur a cap amb els alumnes utilitzant el llibre com a ferramenta. Amb la realització d’aquest treball i utilitzant un llibre concret per aplicar les mevesidees, vaig a presentar algunes mesures i idees que es podrien dur a cap per a que l’hàbit lector que s’està perdent entre els joves, canvies de situació.



Pàgina 3

Ressenya Literària

2. Llibre: nom i autora
El llibre que he llegit és “ El diari lila de Carlota”, de l’autora Gemma Lienas. Gemma Lienas.

Gemma Lienas és una escriptora catalana que va nàixer el 16 de gener de 1951 aBarcelona. Aquesta autora està considerada com una clàssica de la literatura catalana de finals del segle XX i el segle XXI.

Imatge 1: Gemma Lienas

La seva obra cobreix un ampli ventall d’edats, dels primers mesos dels infants fins als adults. Dintre de la amplia obra que hi té, ens hem centrat en un llibre que hi està dirigit per a joves del segon cicle de l’ESO i batxillerat. A part delllibre que tractem en aquest treball hi vull destacar altres com:     El diari taronja de Carlota El diari vermell de Carlota Bitllet d’anada i tornada Ets galàctica,Carlota


Pàgina 4

Ressenya Literària

El motiu de seleccionar aquestos llibres és la temàtica tractada, ja que hi tracten temes actuals i de rellevància a la vida d’un adolescent com és el masclisme, la sexualitat, elsproblemes ambientals,etcètera. I a més, hi cal destacar que Gemma Lienas utilitza un recurs per a fer les seves obres que ajuda a fomentar la lectura entre els joves, com és utilitzar un personatge com és Carlota a més d’un llibre. D’aquesta manera els adolescent hi poden trobar un fil que els faci llegir, per a descobrir el que succeeix a la vida de Carlota.

3. Raons de l’elecció
Les raons perles que he elegit aquest llibre per a fer aquest treball han sigut diverses. Baix el meu punt de vista, aquestes raons recolzen l’idea de que el llibre “ El diari lila de Carlota”, és un bon llibre per a fomentar la lectura entre els alumnes i a més que ells hi obtinguen alguna cosa a més de la lectura.

3.1 Tipus de text
El text és un text narratiu format per oracions senzilles i curtes, ja quees tracta d’un diari escrit per una jove de 14 anys. Un exemple que hem estret del llibre és:
“ No contesto de seguida. Tot i que amb l’àvia Anna m`hi entenc, no tinc ganes de parlar amb ningú. Un aniversari esguerrat és pitjor que una baralla amb la teva millor amiga...”

Com be sabem, els textos narratius són els de més fàcil lectura per als alumnes, i com a conseqüència la seva atenció pel...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Diari Lila De Carlota
  • El Diari Lila De La Carlota
  • El diari lila de la carlota
  • Diari Lila de Carlota
  • El Diario De Carlota
  • El diari vermell de la carlota
  • El diario violeta de carlota
  • Examen el diario rojo de Carlota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS