El diari lila de la carlota

Páginas: 8 (1835 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2011
EL DIARI LILA DE LA CARLOTA.

MARTA GALINDO, 4tA.



ÍNDEX

Fitxa tècnica.................................................................................2.
Dades sobre l'autor. Vida i obra..............................................3.
Estudi del contingut....................................................................4.
Estudi delspersonatges.............................................................5.
Anàlisi de la forma.......................................................................6.
Interpretació personal...............................................................7.

1
FITXA TÈCNICA

AUTOR/A: Gemma Lienas
TÍTOL DE L'OBRA: El diari lila de la Carlota.
TRADUCTOR/A: -
PRÒLEG O ESTUDI PRELIMINAR:
EDITORIAL I COL·LECIÒ:Ed. Empúries, Col. Narrativa 160.
EDICIÓ: 15a.
LLOC I DATA DE PUBLICACIÓ: Novembre del 2009, Barcelona.

2
DADES SOBRE L'AUTOR. VIDA I OBRA.

Gemma Lienas Massot va nàixer a Barcelona el 16 de gener de l'any 1951. És filla d'un xicotet industrial català i d'una ama de casa francesa. Té tres germanes: Bibiana, Mireia i Laura.
Després d'haver estudiat en el Liceo Francés de Barcelona, acabaen una escola creada per la burgesia catalana com a resistència a a dictadura franquista, on ella continua estudiant el català d'amagat, ja que no estava permés fer-ho. Va decantar-se per estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Compagina el treball amb la participació en la primera fundació de la primera escola per a xiquets bordelins; més endavant treballarà deprofessora de Llengua i Literatura.
Es casa amb el pare del seu fill David i la seua filla Laura, i en 1979 es separa. Els següents anys, són anys tumultuosos, canvia el món escolar per l'empresarial, i treballa com a empresarial en l'editorial Grup Promotor (del grup Santillana); després va treballar a l'editorial Cruïlla (del grup SM) ; més tard va tornar al Grup Promotor-Alfaguara com a directorad'edicions. Gràcies al seu amic Francesc Sales comença a escriure; la seua primera novel·la va ser “Cul de sac” . Al 1987 guanyà tres premis literaris. Res més començar la dècada dels 80 coneix a Enric Banda, que es converteix en una persona molt important per a ella.
A principis dels 90 una enfermetat l'obliga a deixar el seu lloc de responsabilitat, en aquest temps s'instal·la en Nova York.Quan torna a Espanya, dirigeix a Barcelona l'editorial Cruïlla , i a Madrid on dirigeix les col·leccions juvenils de SM, col·labora amb la Universitat de Barcelona com a directora tècnica i professora de postgrau de Tècniques Editorials, col·labora amb columnes d'opinió per a diverses capçaleres de premsa i dues emisores de ràdio. Aquests anys s'instal·la en Estrasburgo. Al 1999 escriu “ El diarilila de la Carlota” pel qual recibeix una menció d'honor de l'UNESCO 2003.
A l'any 2000 torna a viure a Barcelona, s'involucra amb els grups que treballen a favor de les dones. Al 2008 el Consejo de Mujeres del Municipio de Madrid li atorga el I Premi “Participando creamos Igualdad”. Col·labora com a tertuliana en unes quantes emisores de ràdio, i com articlista en un parell de diaris. Gemma enté sis nets.

3
ESTUDI DEL CONTINGUT.
3.1.Fes un resum de l'obra.
Una xiqueta de catorze anys, Carlota, a la que la seva àvia paterna li regala un diari el dia del seu aniversari, i ella es queda molt despagada; l'altra àvia li diu que ja que el diari té una taca de color lila, que pot fer un diari feminista. La Carlota s'ho pensa, i mentrestant l'àvia va enviant-li cartes de nenesd'altres països que conten diferents històries, i finalment decideix fer-ho. Mentre fa aquest diari du posades les ulleres liles, amb les que li ha dit l'àvia que podrà identificar quan una conducta és o no és masclista, i també li diu que fique aplique la regla de la inversió; amb aquestes dues indicacions que li ha donat l'àvia descobreix que el món laboral per a una dona és molt més complicat que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Diari Lila De Carlota
  • El Diari Lila De La Carlota
  • Diari Lila de Carlota
  • El Diari Lila De Carlota
  • El Diario De Carlota
  • El diari vermell de la carlota
  • El diario violeta de carlota
  • Examen el diario rojo de Carlota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS