El Diari Lila De La Carlota

Páginas: 10 (2283 palabras) Publicado: 15 de septiembre de 2015
EL DIARI LILA DE LA CARLOTA
INTRODUCCIÓ
El diari lila de la Carlota és un llibre juvenil, que toca molts temes, però està centrat en una idea principal, el sexisme. Explica que moltes persones tenen encara el pensament un poc antiquat respecte a la posició social que ocupa la dona, inclòs els nombrosos casos en que algunes dones es discriminen a si mateixa, a les dones.
La idea de l'autora ésque el/la lector/a es faça una idea de com està la situació de la dona en l'actualitat, de com, encara, queden molts aspectes en que es discrimina a la dona, en el treball, en l'àmbit familiar,... també toca la situació de la dona en altres països, no tant desenvolupats, on tracten la dona com a un animal que sols està per servir a l'home, i totes les barbaritats que han de sofrir.
Pense que lafinalitat d'aquest llibre es influir sobre el comportament d'el/la lector/a donant idees per a que a poc a poc puga desaparèixer per complet l'actitud masclita del món en el que vivim.
RESUM
Carlota és una xica de 14 anys a la que li regalen un diari de color rosa i lila i la seua àvia li prosposa la idea d'escriu-re un diari feminista, ja que el color lila es el color del feminisme, en el que hauriad'escriu-re tot el que veiessi al seu voltant que siga masclista, qualsevol actitud en que les dones són considerades inferiors als homes. Al principi no està molt segura de voler esciu-re el diari, però la situació en que l'entrenador insulta al Dani dient-li que és un nena, indicant que les dones són inferiors, la fa decidir-se per complet a escriu-re'l. Abans no s'havia pogut adonar ja que ensa casa ella i el seu germà Marc, més petit que ella, són tractats d'igual a igual sense distinció de sexes, ja que els seus pares tenen una ment prou oberta en aquest tema. La seua àvia li diu que per a vore les situacions masclistes ha d'utilitzar la tècinica de les ulleres liles, que consistix en mirar el món per adonar-se de les situacions injustes,de menyspreu, etc. cap a la dona, i la técnicade la inversió.
La Carlota comença a escriu-re totes les situacions que hi troba, preguntant-li abans a l'àvia Anna per asegurar-se si és una situació masclista o no. Comença a preguntar a les persones conegudes si creuen que encara hi ha discriminació cap a les dones. Trau respostes molt diferents, algunes persones pensen que no hi ha masclisme ja, com la Laura, i d'altres que pensen que si quequeda masclisme en la societat actual, com la Lola. La Carlota troba moltes situacions en que es discrimina la dona, com quan li fan a la Laura baixar a comprar en volta d'en Ton, quan llegixen un article de micos a classe, quan hi ha una discusió de com el llenguatge actual encara té moltes paraules masclistes, quan un home entra a la carnisseria i l'atenen a ell primer per que, segons lacarnissera, té més pressa que qualsevol dona, quan el pare de la Carlota critica que la dona haja de demanar una baixa per maternitat, quan li fan un regal d'una nina de drap al seu cosí i els seus pares comencen a queixar-se que es un joguet de xiquetes i que ell només pot jugar en pistoles, ninots d'acció, etc., encara que al xiquet li agrade la nina, i moltes altres situacions.
Per altra banda, laseua àvia Anna li envia e-mails de cartes que xiquetes d'altres països escriuen a l'organització no governamental amb la que l'àvia Anna col·labora, amb la finalitat d'ajudar les dones injustament tractades. Algunes de les cartes que rep tracten temes com: en altres països es dona més educació als xiquets que a les xiquetes, que a les xiquetes les venen a una curta edat, uns 14 o 15 anys, a altreshomes i son obligades a casar-se amb ells, que quan les xiquetes arriben als 6 o 7 anys se'ls practica l'ablació, que es una antiga tradició, molt cruel, en que se'ls talla el clítoris, aquesta pot provocar moltes infeccions i de vegades la mort, entre altres de les moltes cartes que li arriben.
Arribades les vacances la Carlota se prepara il·lusionada l'arribada de la seua tia Octàvia, que els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Diari Lila De Carlota
  • El diari lila de la carlota
  • Diari Lila de Carlota
  • El Diari Lila De Carlota
  • El Diario De Carlota
  • El diari vermell de la carlota
  • El diario violeta de carlota
  • Examen el diario rojo de Carlota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS