El Dimoni Dels Nombres

Páginas: 3 (694 palabras) Publicado: 10 de junio de 2012
El diablo de los números

Treball de lectura i reflexió sobre el capítol 7;
El triangle de Pascal

Conxita Lozano Monserrat
4t ESO A

Desprès de llegir aquest fragment delllibre El dimoni dels nombres he après més coses sobre el triangle de Pascal o triangle de Tartaglia. En primer lloc, al llegir el capítol i intentar reflexionar sobre què posar al treball vaigpensar, perquè no buscar una mica primer sobre el nom d’allò que intento escriure? Va resultar que a la meva llibreta de matemàtiques ja hi tenia alguna cosa sobre aquest tema, ho havíem fet a classe itenia petites anotacions en vermell sobre les mil coses que es poden fer amb aquest triangle, però, no tenia res del nom. A diferència de la successió de Fibonacci, de la que havia buscat coses i haviaaprès que era del fill de Bonacci, del nom del triangle, no en sabia res, bé, vaig buscar.
En entrar en una web a Internet vaig trobar de seguida que li van posar aquest nom en honor a un matemàtic quees deia Blaise Pascal, sobre ell vaig trobar que era francès i que va ser, amés de matemàtic, filòsof, físic, inventor, escriptor, moralista, místic i teòleg, i que, quan només tenia 16 anys, el vanmanifestar com un nen prodigi de matemàtiques al formular un dels teoremes basics de la geometria projectiva, el Teorema de Pascal, que va afegir en el seu Assaig sobre les còniques.

Tot seguint enel que diu el llibre, comença a explicar com es construeix un triangle de Pascal, i perquè no és una piràmide. Clarament no és una piràmide perquè només té dues dimensions, altura i llargada, com siels cubs dels que parla el noi al llibre fossin només quadrats que, escrits sobre el paper, passaran a formar el nostre triangle. El dimoni li diu al Robert que ha de posar els cubs just al punt ons’uneixen els dos cubs que té a sota, es a dir, a les unions dels cubs anteriors. És així perquè per a començar a baixar des del cub més alt col·locant uns per tots els extrems i després sumar-los és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum segona part "El dimoni dels nombres"
  • La solitud dels nombres primers
  • La Soletat Dels Nombres Prims
  • diblo dels nombres
  • La Solicitud Dels Nombres Primers
  • El text del dimoni
  • declaració dels drets dels infants
  • Sin nombre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS