“El dolor invisible de la infància. Una lectura ecosistèmica del maltrato infantil” de l'autor Jorge Barudy.

Páginas: 4 (920 palabras) Publicado: 17 de abril de 2013
En aquest resum es tractaran el primer i segon tema del llibre “El dolor invisible de la infància. Una lectura ecosistèmica del maltrato infantil” de l'autor Jorge Barudy.
El primer tema tractasobre justificació de la elecció del sistema eco-sistèmic. Aquest sistema consisteix en l'estudi de la problemàtica tenint en conte els diferents factors que el poden provocar. Per a ell tenim en conte elmacro-sistema (la influencia de la societat dominant), ecosistema (la comunitat més pròxima, mediador entre l'individu i la societat, com podria ser l'escola) i el microsistema (el que està més aprop i vincula a l'individu, la família, els amics,...). A part de tenir en conte els diferents sistemes d'influència, també s'ha de tindre en conte a l'hora d'estudiar aquest casos, una altra serie defactors que també influeixen, com poden ser els econòmics, culturals i socials.
Burudy divideix el tipus de maltractament en violència activa o passiva. La violència activa implica força física,sexual i psicològica intensa i que provoca mals en l'infant. En canvi la violència passiva es refereix a la omissió d'intervenció per aconseguir el benestar dels infants com podria ser l'abandó.
Unavegada alarit el model a seguir, Burudy comença a tractar el tema de la família. La família te una finalitat biològica de crear, mantindres i reproduir-se com un òrgan vivent independent.
Els componentsparentals es un concepte on es refereix a les capacitats que els pares tenen per cuidar, protegir i educar als seus fills. La adquisició d'aquesta competència es complexa i intervenen els factorshereditaris, l'aprenentatge de la cultura i les experiències que hagin conegut en les seves histories familiars.
Alguna de les capacitats parentals més importants son l'apeg als infants, la empatia, elsmodels de criança i les capacitats de socialització.
Per mantindre viva a la família, tenen de poder adaptar-se als canvis del sistema, el mateix que modifica la seva estructura, tenen de tenir la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Dolor Invisible De La Infancia
  • Intervención Psicológica En La Infancia: Maltrato Infantil
  • Jorge Barudy
  • El dolor invisible de la infancia
  • La Infancia Maltratada
  • Infancia maltratada
  • Maltrato infantil
  • Maltrato infantil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS