El dopaje

Páginas: 4 (1000 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2014

ÍNDEX

1) INTRODUCCIÓ
2) DEFINICIÓ
3) RESSENYA HISTÒRICA
4) CLASSIFICACIÓ DE LES SUBSTÀNCIES DOPANTS I ELS SEUS EFECTES
5) MÈTODES DEDETECCIÓ
6) SANCIONS
7) CASOS D’ESPORTISTES SANCIONATS
8) OPINIÓ PERSONAL
9) BIBLIOGRAFIA

1) INTRODUCCIÓ
El dopatge ha estat present en els nostres avantpassats ja que se usava i s’usa paradisminuèixer la fatiga en l’organisme, per tant, cosa que ara és “il•legal” el COI(Comitè Olímpic Internacional) prohibeix tot tipus de substàncies que tinguin que veure amb el dopatge.

2) DEFINICIÓEl dopatge és l’ús per part d’un esportista de substàncies o mètodes prohibits para progressar en el seu entrenament i millorar els seus resultats esportius. Quan parlem de dopatge solem pensar en elsesteroides, però també és dopatge a l'ús per part d'un esportista d'altres substàncies prohibides (com estimulants, hormones, diürètics, narcòtics i marihuana), l'ús de mètodes prohibits (comtransfusions de sang o dopatge genètic) i fins i tot la negativa a passar un control antidopatge o un intent de manipular controls antidopatge. A mesura que continuïs practicant esport, et trobaràs amb eldopatge cada vegada amb més freqüència: pot ser que et facin controls per detectar drogues, que alguns dels teus competidors facin trampes usant drogues i fins i tot pots estar temptat a fer-ho tumateix.

3) RESSENYA HISTÒRICA
A la Grècia Antiga, han estat documentats especialistes que oferien als atletes ingredients nutricionals per augmentar la seva resistència física. Això va ser consideratabsolutament necessari i els proveïdors eren comparats amb els especialistes mèdics actuals. A més, els atletes eren descrits intentant incrementar la seva força física menjant diferents classes decarns o testicles abans de començar els jocs.
Durant els Jocs Olímpics en el tercer segle AC els atletes intentaven augmentar la seva resistència usant bolets. Filustrats va divulgar que els doctors...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dopaje
  • Dopaje
  • Dopaje
  • El Dopaje
  • Qué Es El Dopaje
  • Dopaje
  • Dopaje
  • El dopaje

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS