El dret Cosntitucional

Páginas: 2 (455 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2014
El dret Constitucional, clarament no es un dret rígid ni es limita a un text únicament. El dret Constitucional es molt més ric. Estudia moltes mes repercussions que el simple text escrit. D’acordamb aquest preàmbul, soc de la opinió que les fonts d’interpretació de la constitució no es limiten únicament al propi text de la Constitució. Soc de la opinió que davant d’un text constitucional hemde tenir una visió molt mes amplia. Cal entendre i aplicar determinades tècniques que ens permeten poder arribar una conclusió que ens permeti interpretar el text de forma mes amplia i oberta.
Elvoler tenir una interpretació rígida i tancada del text comporta molt cops que dintre del text no puguin cabre totes les sensibilitats que integren un país. Aquesta falta de visió i d’obertura en lainterpretació del text pot comportar a la llarga una tensió social dintre de l’àmbit territorial que regeix la constitució.
El prof. Amar en presenta un seguit de paràmetres i tècniques que enspermetran realitzar aquesta interpretació molt més enllà del text constitucional. Aquest us de les tècniques salvarà les dificultats d’interpretar el text, des de el propi text únicament.
Tenimtècniques com la que en els vídeos s’anomena llegir entre línies o prestar atenció a l’escriptura. Son tècniques que s’usen en tots els països. Alguns països més que d’altres. En algun d’ells aquestestècniques han derivat en revisions periòdiques del text constitucional per adaptar-lo als temps actuals i a les circumstancies de la gent que hi viu. Aquest es el cas de la Llei Fonamental de Bonn(Constitució d’Alemanya) on en els seus propis articles estableix aquesta revisió.
Tenim altres exemples, com el cas espanyol, que tot i tenir un text on seria possible fer interpretacions mes amplies iextenses i en conseqüència adaptar-se a totes les situacions que es poden original dintre les seves fronteres, actualment el grup majoritari són els textualistes. Només admeten el que esta escrit i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cosntitucional
  • Cosntitucional
  • dret
  • Dret
  • DRET
  • dret
  • Dret
  • dret

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS