El Experimento

Páginas: 4 (980 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2014
“El experimento”
Sinopsis:
Com diu el títol, tracta sobre realitzar un experiment amb persones de diferents caràcters i característiques, atorgar-li’s un paper a cadascú i observar com es vandesenvolupant els diferents rols en un període de dues setmanes.

Els investigadors estan interessats en estudiar la conducta humana dins d’una presó i per això fan dos grups de persones: els quetenen molt poder que seran els guàrdies i els presos que no tindran cap poder i estaran sota la seva vigilància.
L’experiment comença i al principi tant una banda com l’altra, s’ho prenen una mica enbroma, però poc a poc, van entrant al seu paper i cada vegada s’ho creuen més.

Quan han passat 36 hores, els presos es rebel·len en contra dels guàrdies i ells utilitzen la humiliació per controlarla situació, els ruixen amb extintors i els fan treure la roba. A mesura que van avançant els dies, les actituds dels guàrdies cada vegada són més violentes i humiliants.
Al cinquè dia el nº 53 i el69 estan a l’hospital, el 82 té una depressió. I en general tenen una pèrdua de la realitat, desorientació, submissió a l’autoritat, accions violentes i alineació total.
Per tant, han assolitl’objectiu que els professors es pensaven que obtindrien al cap de dues setmanes, amb tan sols 5 dies.


Personatges:
Presos
N. 77/Tarek: és taxista i periodista. Des del principi ja es veu que és ellíder dels presos, el que té més iniciativa i el que sempre acaba desafiant als guàrdies. També és el graciós, i bromeja amb tot el que pot. A mesura que van passant els dies, els guàrdies, sobretot enBerus, la prenen molt amb ell.
És el més humiliat de tots amb diferència. Fins al moment sempre s’havia mostrat fort, però al sisè dia se’l veu una mica desesperat.
La seva novia l’enganya amb elBerus, li diu i ell l’intenta agredir. Els guàrdies li acaben pegant una pallissa i el tanquen a la caixa fosca.
Ell s’escapa i juntament amb el n.38 alliberen a la resta de presos i fugen. Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Experimentos
  • El experimento
  • Experimentos
  • Experimento
  • Experimentos
  • experimentos
  • experimento
  • Experimento

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS