el fantasma de la torre

Páginas: 8 (1873 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2013
EL FANTASMA DE LA TORRE
1. Autor, títol del llibre, editorial i pàgines.
El títol del llibre és “El fantasma de la torre”, escrit per Francesc Gilbert, editorial Bullent. Té 127 pàgines.

2. Explica els motius pels quals has triat el llibre.
L`he triat perquè m’agraden les novel•les de misteri i de por. En la contraportada deia que tractava eixos temes i a més a més, l’humor, amor ,coses inexplicables… També va rebre el Premi de Narrativa Juvenil Enric Valor 2001.

3. Resumeix l’argument (en 200 paraules, 20 línies aproximadament).
Oscar i la seva família decideixen passar les vacances treballant perquè no tenen molts diners. Al seu pare li ofereixen un treball de cuiner en l’Hotel de la Torre, de Torremar. Quan es desplaça allí tota la família es troben amb un antic casalsenyorial. Els va rebre el recepcionista, i van instal•lar-los a la planta baixa. Poc després van conèixer el propietari, el senyor Dandi, amb un caràcter ferm i contundent, calia anar amb compte amb ell.
El seu germà menut va fer colla amb un grup de joves amb moto, i ell, Oscar, va conèixer a Sònia i Alícia, dos xiques joves que passaven les seves vacances a la casa de la platja.
Al voltant del’hotel gira un secret amb fantasma inclòs. Óscar comença a tenir somnis que li causen terror perquè té visions estranyes i veu la seua pròpia mort dins d’una habitació que no coneix, allà dalt de la torre. Contà els seus temors a les seues dues amigues, però és Alícia la que més el comprèn. Inicien les seues investigacions i descobreixen la tragèdia que va ocórrer a la torre. També van descobrirque la torre va ser un lloc d’amagatall per a contrabandistes en el passat.
Evitaran la mort de Dandi, i també aconsegueixen que la iaia de Sònia recupere el Títol de Propietat de la Casa de la Torre, que ara era l’Hotel de la Torre.
El més impressionant és que la seua amiga Alícia era el Fantasma de la Torre.
4. Digues en una paraula o frase quin és el tema del llibre.
Vaig a posar unesparaules d’Alicia que van fer pensar molt a Oscar, i pense que al seu voltant gira tot el llibre:
“Estem fets de la mateixa matèria que els somnis, som tan vulnerables i vaporosos com els somnis, i els somnis encerclen la nostra vida”
5. Qui narra la història?
Oscar, el fill major de la família.
6. Qui és el, la o els protagonistes? Per què ho son?
Oscar, que es el fill major, és l’adolescent alqui li ocorren tots els fets i qui conta la història.
Sònia, amiga d’Óscar, i néta de la germana del fantasma, Alícia.
Alícia, amiga d’Óscar i que resulta ser el fantasma de la narració.
7. Quins altres personatges hi intervenen? Com són? Quina relació tenen amb el o la protagonista?
Toni, és el pare de Óscar. Era l’home dels dotze oficis i tretze misèries. I mai conservava un treball.Maria, mare d’Óscar. Treballava de dona de la neteja a temps parcial per a una important cadena de supermercats.
Toni, el germà d’Óscar, uns anys menor que ell. Ajudava en la cuina de l’hotel.
Moscatell, recepcionista de l’hotel. Alt, llarguirut i prim, amb el cap pelat i lluent. Tenia un tic nerviós que el feia moure amunt i avall, un nas ganxut...
Willi. S’ocupa de la neteja de l’hotel. És unnegre altíssim, de dos metres. Portava un davantal roig, una gorra amb visera del revés i una granera com una llança.
Dandi, propietari de l’hotel. Baixet, inflat i revingut. Una cara ampla i rodona, les celles espesses i serrades, en una expressió airada. El cap pelat i lluent, amb una grenya de cabells arrissats. La boca torta amb un cigar arrugat als llavis. I una veuassa campanuda i ferma.
Lasenyoreta Hortènsia, clienta de l’hotel. Aparentava setanta anys i era fadrina. S’havia dedicat al món de l’espectacle. Era menudeta, portava el cabell tenyit de roig, la cara ben maquillada i amb arracades i collars enormes.
Dues parelles de pensionistes, vidus que havien fet amistat al club de pensionistes.
El senyor Bosch, home de seixanta anys, elegant i distingit, amb maneres educades i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fantasmas
  • el fantasma
  • Los fantasmas
  • El fantasma
  • fantasmas
  • el fantasma
  • fantasma
  • Fantasma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS