El Ferocaril

Páginas: 2 (431 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2011
 Amador Hernando Cámara
H.M.C
S. Costa
1r BTX B
04.10.11
EL FERROCARRIL
L’origen del ferrocarril podria remontar-se a la civilització egipcia i època greco-romana,però serà en el segle XVI quan els miners alemanys per medi del transport subterrani realitzat amb vagons que es sotenien sobre dos series de fustes planes, les que comencen a donar forma al naixementdel ferrocarril actual.
En el segle XVIII serà quan es substitueixin aquestes fustes per lingots llargs de ferro, al mateix temps que es va introduïr la roda amb llanta.
Després del descubriment dela màquina de vapor per part de Watt el 1770 es construeix la primera locomotora de vapor per medi de Richard Trevithick el 13 d’Abril de 1771 a Anglaterra, el qual el seu objectiu era el trasport depssatgers per primer cop al món a una velocitat superior a la del pas de l’home.
El 21 de febrer de 1804 es consegueix per primera vegada el arrossegament de cinc vagons per mitjà d’una locomotorade vapor durant 15.5 km i a una velocitat de 8km/h.
El 25 de setembre de 1825 l’anglès George Stephenson contrueix una potent locomotora de vapor que fou capaç de arrossegar sis vagons, caregats deferro i carbó, juntament amb 400 passatgers amb els seus corresponents bitllets; és la primera vegada a la història del ferrocaril que una companyia estableix tarifes comercials, horaris y un trajecteconvencional.

La primera línia de ferrocaril del món va inaugurar-se el 15 d’Abril de 1830 a Anglaterra, uninit les dues ciutats de Liverpool amb Manchester. En aquesta línia ferroviària lalocomotora utilitzada per realitzar el trasport era capaç d’arribar a una velocitat de 16 km/h.
Es pot dir que és a partir de 1830 quan comença l’era moderna del ferrocaril en el món, amb la corresponentincidencia en l’economia dels països. El tràfic de passatgers va intensificar-se de manera sorprenent. La velocitat de 20 milles/h semblava abolir el temps y l’espai. El carbó i altres mercancies es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS