el fin justifica los medios

Páginas: 2 (388 palabras) Publicado: 24 de enero de 2014
EL FI JUSTIFICA ELS MITJANS
Maquiavel, a la seva obra “El príncep” diu la frase de “el fi justifica els mitjans”, amb això vol dir que el governador, el príncep, per conservar el bé comú tenia dreta utilitzar mitjans encara que siguin immorals per tal de restaurar el bé de la comunitat, sempre i quan no hi hagi una altra solució possible.
Les coses no són tan fàcils com per afirmar-les onegar-les, jo crec que depèn molt de les circumstancies i del fi que es vulgui obtenir, però sobretot sempre que no trenqui cap dels drets fonamentals de l'home.
Hi ha molta gent que pensa que si , quesi té una raó poderosa per fer alguna cosa no importa . Però el fi no justifica els mitjans tant a la llarga o com a la curta, ja que tot el que es fa en aquesta vida té una conseqüència.
Et proposesun fi que és arribar a un determinat lloc, doncs tens diversos mitjans disponibles, però has d'estar atent a les conseqüències que et portarà l'elecció de cadascun. Alguns no tindran conseqüènciesnegatives però potser siguin més lents per arribar a on vols , altres seran més efectius però les conseqüències es sentiran a llarg termini i afectaran a molts , els quals potser estiguin involucrats oque no tinguin res a veure amb els teus plans. Si l'elecció del mitjà només afecta als involucrats i tots estan d' acord en assumir les conseqüències , encara que siguin devastadores , l'elecció delmedi queda justificat. Si l'elecció del medi porta conseqüències per a altres, que no estan disposats a assumir o que simplement ni assabentats estan , els mitjans són injustificables .
Per aquestmotiu, personalment, no comparteixo del tot aquesta afirmació de Maquiavel, ja que avui en dia, no es diu amb el significat que correspon, ja que la majoria de persones la utilitzen per justificar el béindividual, i no el comú, i això fa que moltes de les persones estiguin mal parades depenen del mitjà que s’ha dut a terme i no es just, perquè penso, que el més important no és arribar com sigui a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Fin Justifica Los Medios
  • El fin justifica los medios
  • el fin justifica los medios
  • "el fin justifica los medios"
  • El fin justifica los medios
  • ¿El fin justifica los medios?
  • El Fin Justifica Los Medios
  • Etica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS