El fus horari espanyol

Páginas: 2 (363 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2011
El fus horari espanyol

Actualment el BNG reclama aplicar un 'fus horari gallec', el mateix de Portugal o Canàries, però potser és el moment d'estudiar si Espanya hauria de canviar també el seu fushorari a una hora menys, per adaptar-se a un horari més d'acord amb la seva situació geogràfica.

Si mirem el mapa actual d'Europa fusos horaris, s'observa com Espanya comparteix hora amb païsostan llunyans com Polònia o Eslovàquia i que a més, és el país més a l'Oest amb el seu fus horari. Tenim hora diferent al Regne Unit, tot i que el meridià 0 passa en tots dos països per la seva costaEst. Això fa que a Espanya es faci de dia i fosc més tard que a la resta d'Europa, factor que marca més a Galícia. Espanya sempre ha estat més nocturna que la resta d'Europa, i al cap i a la fi és lògicperquè les 12 de la nit són molt més tard a Espanya que a centreeuropa.

Per tant, si de veritat volem posar-nos a nivell europeu en quant a horaris, tota la península hauria de retardar el rellotgeuna hora. Es faria de nit una hora abans, tant a l'hivern com a l'estiu, però també es faria de dia una hora abans, permetent que el nostre rellotge biològic matinés més. Podríem entrar a treballaruna hora abans i sortir a una hora més decent. Probablement canviarien també els nostres hàbits alimentaris.
D'altra banda, encara que Canàries també hauria de retardar una altra hora, se'ls podriadeixar amb el seu ús horari actual i així s'eliminaria el famós "una hora menys a les Canàries".
En resum, que en lloc de partir l'Espanya peninsular en més trossets, potser caldria separar del centre,que no ens correspon.
Encara que no opino igual, altres defensen que s’hauria de dividir Espanya en fusos horaris més petit, és a dir, de 15, 30 i 45 minuts, de manera que tothom tindria l’horariadaptat a la seva zona.
Altres, que viatgen constantment, defensen que tota Europa hauria de tenir el mateix fus horari, però hi hauria tanta diferència entre uns i altres que és pràcticament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fusa
  • fuser
  • Fuses
  • Fusos Horaris
  • Acuerdo Fusa
  • Horarios
  • Horarios
  • Horario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS