El futur del carbó

Páginas: 2 (371 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2015
EL FUTUR DEL CARBÓ
Des de fa molts anys, el carbó ha estat una gran font d’energia. La seva popularitat però va caure amb el descobriment del petroli; però ara que cada cop queden menys reservesde petroli, es comença a investigar per treure-li protagonisme. Una de les alternatives al petroli és el carbó.
Les reserves d’aquest mineral són molt majors a les que ens queden de petroli, i estanrepartides arreu del món. A més, es podria utilitzar el carbó com a energia sense emetre gasos nocius a l’atmosfera. Hi ha diferents processos per fer-ho:
1. LA GASIFICACIÓ INTEGRADA AMB UNITATS DEFRACCIONAMENT DE L’AIRE: Aquest sistema posa el carbó en contacte amb vapor i oxigen, fet que genera un gas combustible, format principalment per monòxid de carboni i hidrogen, que quan es crema potser usat per a turbines de gas.
Aquest procés aconsegueix una eficiència energètica del 80% en la transformació del carbó, redueix en un 75% l'emissió de CO2 i elimina gairebé en la seua totalitatla resta de contaminants químics.
2. CENTRALS DE COMBUSTIÓ DE LLIT FLUID: el carbó es crema aplicant un corrent d'aire sobre un llit de partícules inertes, com, per exemple, de pedra calcària, fetque millora el rendiment de la combustió del carbó i disminueix l’impacta ecològic.

3. GASIFICASIÓ SUBTERRÀNIA: Aquest procés consisteix en una cambra, dintre de la veta del carbó, en la ques’injecta oxigen a pressió i aigua polvoritzada. Amb això es produeixen diverses reaccions químiques que produeixen un gas ric en monòxid de carboni, hidrogen i altres elements com el metà. Aquest gas, ambuna dessulfuració, pot utilitzar-se per generar energia elèctrica o com a combustible.

Aquest procés te grans avantatges:
Permet aprofitar l’energia del carbó senseextreure-ho, evitant els problemes ecològics.
Emet quantitats molt baixes de gasos contaminants, com el CO2, que fins i tot pot ser capturat per que no escapi a l’atmosfera, reduint així l’efecte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Què és el carbó?
  • Metabolismo De Carb
  • Carb N
  • Carbo Final
  • Digestion de carbo
  • ENERGIA DEL CARBÓ
  • carbo hidratos
  • El Carb N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS