El Gabinet del dr. Caligary

Páginas: 6 (1359 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2013
'EL GABINET DEL DR. CALIGARY', DE ROBERT WIENE

1.- A) PERSONATGE PRINCIPAL: considerant que la narració és la referent al flashback general, el protagonista del film és el Francis. Ell explica la història com a nasrrador i a més també ho viu en primera persona. Si no fem cas al flashback, ell és el personatge principal degut al seu trastorn i el director aixó ho vol mostrar. Si fem cas alconjunt de la pel-lícula, Francis també té l'objectiu d'atrapar al Dr. Caligary, per tant, li correspon el principal obejctiu del film.

B) PERSONATGE ANTAGÒNIC: el personatge antagònic són el Dr. Caligary i Cesare. El Dr. Caligary és el personatge encarregat de no ser descobert i el que posa trabes al protagonista. Els assassinats són causats per Cesare, però sempre sota les ordres del Dr.Caligary. En aquest cas també prenem com a referència la història general, la que es troba dins del flashback.

C) PERSONATGE AJUDANT: és el pare de la noia, que intenta ajudar al personatge principal en el seu obejectiu.

D) PERSONATGES AUXILIARS: Dintre dels auxiliars podem trobar una gran varietat, encara que cap d'ells tenen un paper massa relevant. Podem destacar a l'Alan, la policia, les duesnoies que surten; una d'elles és la que és amant del Francis i de l'Alan.

2.- A) NO-REALISME: En les primeres escenes, el director ens mostra el conjunt de la història. Podem veure, l'arquitectura que utilitza, molt lluny de la realitat, la fira estràmbotica, amb una fira atapaïda i si més no difícil d'imaginar; la construcció de les cases, que no tenen cap sentit. L'objectiu del Wiene esque apreciem que tot allò està lluny de la realitat palpable, però alhora aocnsegueix donar un sentiment de curiositat que si més no et fa està atent a la història plantejada.

B)CONTRAST ENTRE LLUM I OMBRES: un dels exemples que evidencien clarament aquest contrast és quan Cesare arriba a la casa de la noia amb un gabinet a la mà i pretén matar-la. Es viu un gran moment d'emoció i detensió, perquè el gabient s'apropa a poc a poc al cor de la noia. El fet que la càmara filmi l'ombra de Cesare (de la seva mà amb al gabinet i el cos de la noia) dóna molta més tensió i perillositat a l'escena. És un recurs molt més senzill, innovador a l'època, però molt més útil i eficaç. En resum, una càmara filmant la ombra dels actors. Finalment no la mata iperquè sent alguna cosa per ella i sel'emporta amb un gest d'egoisme.
Un altre exemple del contrast entre llum i ombra és quan apareix la dona completament vestida de blanca, en mig d'una penombra i de l'obscuritat de l'argument. Aquesta imatge vol demostrar la puresa de la dona i el fet que no vol fer cap mal.

C) CONCEPTUALITZACIÓ: per a mi és el personatge de Cesare. El “ninot” del Dr. Caligary. Es tracta d'un home moltextrany i molt místic. És un sonàmbul que només actua per ordres del seu amo, és a dir, el Dr. Caligary. Quan el presenta és un home inexpressiu i la gent queda sorpresa i encantada. A més, el que realment fa el Dr. Caligary és actuar sobre la seva voluntat.

D) INTERROGANT SOBRE LA CIÈNCIA I ELS CIENTÍFICS: l'exemple clar és el Dr. Caligary. Un home que és metge i director d'un centrepsiquiàtric, però que la seva veritable passió és demostrat els seus trucs davant la societat, en una fira, en aquest cas.
Podem fer una comparació en com el Dr. Caligary utilitza a Cesare per cometre els assassinats i en aquell moment la societat almenya anava en busca d'un líder i un poble absolutament carent de principis va sotmetre's a la voluntat d'un líder amb una gran organització.
En resum, podemassegurar que l'obejctiu de la pel-lícula és deixar clar el poder de la ciència i el fet que un home a través dels seus coneixements és capaç de portar-lo al seu terreny i aconseguir el seu propòsit.

3.- TRES ELEMENTS DE TERROR A NIVELL FORMAL:

La presentació i decoració del poble i de la fira: és una realitat tant diferent i tan subrrealista que ens genera una inquietud i ens preguntem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El gabinete del doctor Caligary PELICULA
  • El Gabinete Del Dr. Caligari
  • Análisis De "El Gabinete Del Dr Caligari"
  • El Gabinete del Dr. Caligari Comentario
  • El gabinete del Dr. Caligari
  • pelicula el gabinete del dr caligari
  • Sinopsis gabinete del dr. caligari
  • Ficha Tecnica De"El Gabinete Del Dr Caligari

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS