El gall

Páginas: 2 (345 palabras) Publicado: 15 de enero de 2015

El Gall:

El Gall és un dels 11 baris que hi ha al poble d’Esplugues de Llobregat, compta amb 4.052 habitants.
Els terrenys originàriament agrícoles de la zona donaren pas durant la primerameitat del segle, a algunes indústries, L'any 1929 s'hi va instal·lar la primera fàbrica tèxtil, Les sedes, o sia, Juanico Hermanos, i també la primera fàbrica de pastes de sopa preparades que hi haguéa Espanya: El Gallo". Aquesta última va ser d'importància cabdal perquè li va donar nom al barri. També d'especial importància per a la zona va ser la instal·lació de la factoria de Corberó que, ambels anys, va ser un dels símbols de la ciutat per l'alt nombre d’espluguins que hi treballaven. La crisi d'aquesta empresa, a finals dels 80, provocà a la ciutat una jornada de protesta com poques esrecorden. 
El carrer Àngel Guimerà és el gran eix de dinamització i vertebració del barri del Gall. La importància d'aquesta via ha anat en augment al llarg dels últims anys, degut a les reformesurbanístiques tan importants que s'hi han fet. L'altre gran punt de referència del barri és la Biblioteca Central Pare Miquel d'Esplugues, emmarcada al mateix Parc Pou d'en Fèlix, que completa un mapad'equipaments que compta amb un casal de barri, un esplai, una residència i un centre de dia de gent gran, tres escoles de primària (dues públiques i una privada), una escola bressol municipal i dosparvularis privats, una clínica geriàtrica i un ambulatori i una deixalleria, entre altres. El teixit comercial és prou important i l'activitat econòmica se centra al polígon industrial, el més importantde la ciutat. El carrer Àngel Guimerà i el parc Pou d'en Fèlix són el punt de trobada del veïnat d'un barri que ha sabut créixer respectant els seus orígens industrials.
A més a més cal comentar queels punts de referència urbanístics i arquitectònics: Parc Pou d'en Fèlix, amb les escultures Samurai (Xavier Corberó) i de la Dona del parc (Eulàlia Fàbregas); rambla Àngel Guimerà; residència...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los De Gallos
  • Gallos
  • gallo
  • Gallos
  • gallos
  • gallos
  • gallos
  • Gallos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS