El Gat Negre I Altres Contes

Páginas: 20 (4967 palabras) Publicado: 28 de abril de 2012
.- El gat negre.
1.1

A)Quin efecte o impressió provoca aquest relat en el lector i quins episodis el mantenen i reforcen? Contribueixen a crear aquest”efecte” les últimes paraules del relat? La veu del gat ‘delata’ l’ assassí: quin tema del conte se’ns clarifica al desenllaç i en quins moments ha aparegut abans?
La veu del gat fa que descobreixin l’ assassí ja que els policies ja se n’anaven tranquil•lament.

b) Quins substantius i adjectius destaca preferentment el narrador? Coincideixen amb l’ “efecte” que es pretén aconseguir?

Fantàstica, senzilla, testimoni,fantasma... Si perquè d’ aquesta manera dona efecte de terror, i manté l’ intriga fins al final.
c) Des de quina situació personal afronta el narrador el relat? En què coincideix la presentació dels fets aquest conteamb allò que Poe suggereix en el text auxiliar citat? Per què insisteix tant el narrador a proclamar la seva bona salut mental i quina és la primera impressió que rebem de la seva personalitat?

Des de el paper protagonista. El narrador ens dóna una impressió de versemblança. Insisteix en la seva salut mental perquè ens donem conte de que es una persona normal però a vegades es transforma i noes pot reconèixer. LA primera impressió es que amable amb els animals preo després ens podem pensar que està boig.
1.2ª) Com es descriu el narrador durant la infantesa i quina relació manté amb els animals? Com es comporta després i a què atribueix el canvi?
Es bo i afable amb els animals i atribueix al canvi a la monotonia de la seva vida i al alcohol.
b)Quina acció inicial del protagonistaresulta desmesurada irracional? N’és conscient? Com reacciona després de la seva crueltat?
Li treu al ull al gat. Es conscient però al matí següent s’ adona realment del que ha fet.
c) Quins altres actes empren el narrador d’ “el gat negre” condicionat per la perversitat? Quina actitud final aboca, com a “el Dimoni de la perversitat” a l’ autodestrucció?
Penja al gat, tortura els animals, parlamalament amb la seva dona...
d)Comenta,des de el punt de vista psicològic i ètic aquesta atracció pel mal que Poe anomena “instint de la perversitat”. Poe posa exemples d’ accions impulsades com a mínim parcialment per plaer de transgredir les normes.
El narrador i protagonista maltracta als animals per desfogar-se cosa que no hauria de fer. Ex de transgredir les normes: Saltar-te un semàfor envermell.
e)Quins fets de caràcter sobrenatural succeeixen en el conte? Queda clar en el relat que es tracta de fenòmens sobrenaturals? Quina explicació lògica procura donar el narrador a aquests fets?
Si succeeix per exemple que només quedi una paret de peu i sigui just on està la silueta del gat,Que un gat pugui estar tancat en una paret tant temps...No queda clar perquè encara que sigui difícilaixó pot passar.
f)Comenta el significat simbòlic del gat en el conte. Rellegeix la nota 1 el text auxiliar 3.1..
el gat en temps de cavallers era una personificació de Satan i a l’ antic Egipte un animal sagrat. A la obra es simbòlic i dona la idea que els gats poden molestar l’ home per aquest els deprecia.
G) Analitza, amb exemples les trets comentats.
L’ Endemà de l’ incendi vaig anar aveure les ruïnes.
h)en conjunt, quina imatge rebem de la personalitat del narrador protagonista? Hi ha algun punt de contacte entre ell i Edgar Allan Poe?
Una persona cruel sense pietat que en realitat no era així ha estat causat per diverses coses. Els dos són excèntrics.
I) Què pretén aconseguir Poe amb aquesta ambientació?
Donar terror i intriga als fets.
Una part important del relatsucceeix en un soterrani lloc simbòlic de les novel•les de por.

El cas de Mr. Valdemar.
1.- Com s'ha assenyalat en “la Introducció” ( p. XXVIII ), molts lectors contemporanis de Poe creient que “ El cas de Mr. Valdemar” era un fet verídic, el que va causar una gran commoció entre el públic i algun que altre comentari irònic de l'autor.
a) i b) Com aconsegueix Poe transmetre aquesta sensació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El gat negre i altres contes
  • Invasio subtil i altres contes
  • la meva cristina i altres contes
  • La meva cristina i altres contes
  • Alí baba i altres contes
  • invasio subtil i altres contes
  • Invasio subtil i altres contes
  • el gato negro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS