el gen egoista

Páginas: 3 (635 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2014
El gen egoista (The Selfish Gene en anglès), és una obra divulgativa sobre la teoria de l'evolució, escrita per Richard Dawkins en 1976. En ella s'interpreta l'evolució de les espècies des del puntde vista genètic i no individual o racial.
Dawkins diu que el comportament dels éssers vius es pot classificar de dues maneres: altruista o egoista. Diu que el causant d'aquests comportaments no sónels individus ni el mitjà, sinó els gens, i tot i que un individu es comporti d'una manera altruista, hi ha un fons i un objectiu, els gens.
Moltes vegades es pensa que el que intenta sobreviure ésl'individu, però aquest pensament és erroni, realment els gens són immortals i manipulen als organismes, els quals els serveixen per allargar la seva vida, els gens són duradors, els organismes sónperibles.
Els gens generen fenotips i regeixen els comportaments dels organismes que són fonamentalment egoistes. No obstant això, poden aparèixer comportaments aparentment altruistes però que enrealitat amaguen una tendència egoista per estabilitzar el seu conjunt de gens. El comportament programat pels gens és definit com a estratègies. D’aquí ve la EEE (Estratègia Evolutivament Estable). Unaestratègia EEE és aquella que una vegada millorada per la població no pot ser millorada per un individu. Per això, els comportaments actuals són EEEs que han sobreviscut a la selecció natural.Dawkins reflexiona sobre la nostra complexitat i la cultura humana. L'evolució ha arribat a un alt nivell de complexitat, deguda a la competència i als beneficis de la capacitat de reproduir-se i créixer. Amés els gens han sofert recombinacions i fusions causades per gens intrusos que han millorat aquestes capacitats.
Dawkins fa servir el concepte de meme, que defineix com una informació cultural queno és heretable (no està en els gens), sinó que es transmet d'individu a individu. Això és a causa del grau de desenvolupament que ha aconseguit l'evolució del cervell.

Opinió crítica
El gen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Gen Egoista
  • El gen egoista
  • el gen egoista
  • El Gen egoista
  • gen egoista
  • gen egoista
  • el gen egoista
  • Gen egoísta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS