El gos dels baskerville

Páginas: 5 (1076 palabras) Publicado: 3 de septiembre de 2012
EL GOS DELS BASKERVILLE

RESUM



La mort de Sir Charles, va fer que el seu amic, el Doctor James Mortimer, anés en busca del detectiu Sherlock Holmes i el seu company Watson. A Holmes, li va interessar molt la llegenda que li va explicar el Dr.Mortimer sobre “El gos dels Baskerville”, la que diu que els Baskerville estan maleïts i que, existeix un gos monstruós que assassinava a tos elsmembres de la família, en l’immens erm de la mansió de Devonshire.

Al dia següent, de la visita del Dr.Mortimer, aquest va tornar amb Sir Henry Baskerville, l’únic hereu de la mansió, perquè Holmes i Watson li informaren de la llegenda i la necessitat d’una investigació. I per assessorar a Mortimer de si ha de portar o no en aquest a la mansió a viure-hi. Sir Henry, ensenya una nota que harebut a l’Hotel on va dormir la primera nit. Aquesta, està escrita amb lletres retallades de paper de diari, excepte una paraula: erm. La nota completa deia: “si la vida o la raó tenen valor per vostè, s’allunyarà de l’erm”. A més, en aquest hotel del Regne Unit, on passa la nit li desapareixen dues botes.



A la mansió no estaven sols. El senyor i la senyora Barrymore (matrimoni) treballavenallà. S’encarregaven del servei. Així que estaven amb ells. Al dia següent, van conèixer als veïns de la Casa Merripit. Aquests són el senyor Stapleton, que és un naturalista que va buscant diferents tipus de papallones i insectes, plantes, etc. i amic del Dr.Mortimer, i la senyora Beryl Stapleton. Beryl, confonent a Watson amb Henry, li va advertir que estava en perill i que s’havia de marxar.Això li va resultar molt estrany, ja que quan el seu germà es va acostar, ella va callar de cop, mentre sentien un rugit d’un gos. També, van conèixer al vell Frankland, que estava obsessionat amb les lleis angleses, i que era veí de la mansió.

Una nit, Watson, que tenia la son molt lleugera, va veure com Barrymore entrava en una habitació amb una espelma i es quedava quiet davant d’una finestra.Al dia següent, ell i Sir Henry van descobrir que ho feia per la seva dona, ja que feia uns dies s’havia escapat un fugitiu, anomenat Selden, de la presó de Princetown (Dartmoon), i aquest era el germà de la dona, i l’ajudaven perquè dintre d’uns dies s’anés d’allà. Sir Henry i Watson van decidir que el detindrien, però fracassen i el pres fuig. Watson, que era també molt observador, va veure unhome en un penyal, que va pensar que era el fugitiu, i va decidir que al dia següent aniria a investigar. Quan va cap allà veu una cabanya abandonada on ja no hi ha ningú. De sobte, apareix en Holmes, que resulta ser que era ell qui s’amagava allí, en mig de l’erm, perquè d’aquesta manera podia investigar més coses sobre l’assassinat i les persones que hi vivien sense que ningú sabés que elsestaven vigilant, i entre la seva informació i la que descobrís el Dr.Watson, podien avançar en les investigacions. Watson, es va alegrar molt de veure’l. Holmes, li va explicar que sempre havia estat allí o a Coombe Tracey, on pel matí havia estat investigant ell a Laura Lyons, la filla oblidada de Frankland, que havia tingut relació amb Stapleton. Watson i Holmes van intercanviar informacions i vaarribar a la conclusió que Stapleton era l’assassí i que era un Baskervill, per la similitud d’aquest amb un retrat; i que, la senyoreta Stapleton no era la seva germana, sinó la seva dona. Davant això, van decidir anar a per proves. Van començar a descendir per l’erm, quan van sentir un rugit ben fort, i desesperats per la vida de Sir Henry, es van acostar cap a on venien els crits, i sorpresos,van trobar al pres amb el crani aplastat. Aquest portava la roba d’en Henry (que se l’havia facilitat el servent Barrymore). Stapleton, va aparèixer entre ells amb l’excusa de que havia sentit crits i havia vingut a veure que havia passat tement per la vida de Sir Henry. Holmes, va avisar que marxarien al dia següent a Londres. Primer van anar a la mansió per avisar-ho. Sir Henry, va quedar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el gos dels baskerville
  • El Gos dels Baskerville
  • El gos dels Baskerville
  • Resum del gos dels Baskerville
  • El Gos Dels Baskerville
  • GOSE
  • Baskerville
  • El gos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS