El Govern central i l’Administració General de l’Estat.

Páginas: 5 (1176 palabras) Publicado: 22 de enero de 2014
1. El Govern central i l’Administració General de l’Estat.
El Govern central és l’òrgan encarregat del poder executiu, que estableix que:
- El Govern central dirigeix la política interior i exterior, l’Administració civil i militar i la defensa de l’Estat. Exerceix la funció executiva i la potestat reglamentària d’acord amb la Constitució i les lleis.-
Aquest està format per:
- Presidentdel Govern: elegeix membres del Govern, els dirigeix i els coordina durant 4 anys.
- Vicepresident (no és obligatori).
- Ministres: número, denominació i competències que determina el president.

Diferencia entre Govern central i Administració
El Govern central és l’òrgan responsable de les activitats polítiques, mentre que l’Administració és l’encarregada de dur a terme les funcionsadministratives necessàries per governar.

L’Administració està formada per un conjunt d’òrgans amb la missió de col•laborar amb el Govern per assolir els seus objectius. Establint que:
- L’Administració Pública serveix amb objectivitat els interessos generals i actua d’acord amb els principis d’eficàcia, jerarquia, descentralització, desconcentració i coordinació, amb sotmetiment ple a la llei i alDret.-

L’Administració General de l’Estat està integrada per un conjunt d’òrgans i organismes públics que estenen la seva competència a tot el territori espanyol.
- L’administració General de l’Estat, sota la direcció del Govern i amb sotmetiment ple a la Llei i al Dret, serveix amb objectivitat els interessos generals, desenvolupant funcions executives de caràcter administratiu. –
Per complireficaçment les seves funcions es divideix en: òrgans centrals, territorials, Administració de l’Estat exterior i organismes públics.


2. Òrgans centrals
Sota la direcció del Govern central, l’Administració General de l’Estat s’organitza en Ministeris. Cada un s’encarrega de la seva denominació.
Aquests es reuneixen periòdicament al Consell de Ministres. Quan es tractin temes que afectindiversos Ministeris, també es podran crear Comissions Delegades del Govern.

2.1. Organització dels Ministeris
Els òrgans superiors dels Ministeris són els ministres i els secretaris d’Estat, que s’encarreguen de dirigir i coordinar les Direccions Generals al seu càrrec. A més, també existeixen òrgans directius:
- Subsecretaris
- Secretaris generals
- Secretaris generals tècnics
- Directorsgenerals
- Subdirectors generals

2.2. Elements organitzatius bàsics
Les unitats administratives són els elements organitzatius bàsics dels òrgans de l’Administració.


3. Òrgans territorials

Delegats del Govern central. Representen el Govern central en el seu territori.
Són nomenats i separats pel Consell de Ministres, a proposta del president del Govern i tindran la seva seu a lalocalitat on radiqui el Consell de Govern de la Comunitat Autònoma.

Subdelegats del Govern central. Representen e Govern en cada província. Depenen del delegat del Govern central en la respectiva Comunitat Autònoma, als quals s’exigeix, per al seu ingrés, el títol de doctor, llicenciat, enginyer, arquitecte o equivalent.
Exerceixen les competències equivalents a les del delgat del Govern però anivell provincial.

Directors insulars. Existiran a les illes que es determini.


4. L’Administració General de l’Estat a l’exterior.
És l’encarregada de representar l’Estat fora de les nostres fronteres davant d’altres Estats i organismes internacionals. Els seus òrgans directius són els ambaixadors i els representants davant d’organitzacions internacionals.
La dirigeixen i col•laboren enl’execució de la política exterior de l’Estat, definida pel Govern, sota les instruccions del ministre d’Assumptes Exteriors, de qui depenen funcionalment.


5. Els organismes públics.
Són entitats de Dret públic que tenen per objecte executar o gestionar activitats reservades a l’Administració General de l’Estat en matèries econòmiques o administratives de foment i prestació.
Depenen de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • l'administració de l'estat
  • l'administració de l'estat
  • Central nuclear Fukushima I
  • Conecepte i Evolució Història De l'Administració Pública
  • generalidades de las centrales de informacion financiera
  • Generalidades Del Sistema Nervioso Central
  • Generalidades De Las Centrales De Información Financiera
  • El Govern I La Gestió Dels Centres Educatius

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS