El Gran Dictador

Páginas: 5 (1058 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2012
ANÀLISI DE LA PEL·LÍCULA “EL GRAN DICTADOR”

Identificació del film

Fitxa tècnica:
Títol original: El gran dictador.
Productora: United Artists.
Any: 1940.
País productor: Estats Units.
Duració: 125 minuts.
Director: Charles Chaplin.
Productor: Charles Chaplin.
Guió: Charles Chaplin.
So: Percy Townsend i Glen Romynger.
Maquillatge: Ed Voight.
Fotografies: Karl Struss i RolandTotheroh.
Muntatge: Willard Nico.
Efectes especials: Jack Cosgrove.
Intèrprets: Charles Chaplin, Paulette Goddard, Jack Oakie, Reginals Gardiner, Henry Daniell, Billy Gilbert, Maurice Moscovitch, Grace Hayle, Carter DeHaven i Chester Conklin.

Charles Chaplin va néixer a East Street, en el suburbi de Londres, a Walworth. Els esdeveniments de la infantesa no impedeixen al petit Chaplin aprendrede la seva mare l’art de la cançó i el teatre. La seva carrera cinematogràfica va començar amb el Rodamón que nomes en l’espai de cinc anys va conquerir un lloc d’honor en l’historia del setè art, l’obra The Kid el va consagrar definitivament com a gran estrella on Chaplin va dirigir i interpretar el seu personatge més conegut “Charlotte” que es va convertir en un símbol universal d’individualitatindestructible contra l’adversitat. Altres obres més importants de Charles Chaplin van ser Gentleman of Nerve (1914), The star boarder (1914), Llums de la ciutat (1931), Monsieur Verdú (1947),The Chaplin Revue (1959), Temps moderns (1936)... Cap a finals de la dècada de 1940 i principis del 1950 Chaplin va patir les persecució del Comitè d’activitats antiamericanes per les seves idees d’esquerresi va tenir que marxar del EEUU l’any 1952. El gran dictador va ser la primera pel·lícula completament sonora de Chaplin,filmada i distribuïda als EEUU poc abans de la Segona Guerra Mundial,després de la guerra amb l’empresonament i extermini dels jueus Chaplin va declarar que no hauria fet la pel·lícula si hagués sabut la gravetat dels fets.
La temàtica d’aquesta obra es pot resumir en: unacritica al als règims autoritaris (nazisme i feixisme) i a les injustícies que cometien, basant-se en una continua ridiculització d’aquests.

Anàlisi del film

Un barber jueu que lluita en l’exèrcit de Tomania durant la Primera Guerra Mundial torna a casa seva. Torna amnèsic a causa d’un accident d’avió, no recorda res del que li ha passat. Durant la llarga estada del barber jueu a l’hospitalles coses han canviat. El país de Tomania es governat per Astolfo Hynkel, un dictador cruel i totalment en contra dels jueus que busca l’extermini d’aquests i la conquesta de tot el món. Ha tornat i obre una altra vegada la seva barberia en el ghetto, en la seva tornada coneix a Hannah, una noia jove de la qual s’enamorarà. En el ghetto són perseguits incessantment per les tropes del país, fins queSchulz, el comandant al qual el barber li va salvar al vida ordena que els deixin en pau. En el mateix moment Hynkel està preparant la invasió d’Osterlich, país al costat de Tomania i invita al seva residència a Napoloni, el dictador de Bacteria per negociar sobre aquesta invasió, ja que Napoloni també estava interessat en aquesta invasió. Després d’un període de pau al ghetto les tropes tornena empaitar al jueus, aquests decideixin fugir a Osterlich, país suposadament segur, però abans de fugir el barber es agafat i se l’emporten a u camp de concentració. Allà es retroba amb Schulz, el qual per un desacord amb Hynkel l’havien ficat també al camp de concentració. Tots dos junts aconsegueixen escapar del camp de concentració i per una equivocació el barber es confós per Hynkel quan totjust començava l’nvasió a Osterlich i Hynkel es confós pel barber i arrestat per les seves pròpies tropes.

Els personatges es poden classificar en:

-Individuals:
Charles Chaplin, interpreta el paper del barber jueu i de Astolfo Hynkel ,el dictador de Tomania, que fa referència a Hitler el dictador d’Alemanya.
Paulette Goddard, interpreta el paper de la jove jueva Hannah, la noia de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El gran dictador
  • Gran dictador
  • EL GRAN DICTADOR
  • El gran dictador
  • EL GRAN DICTADOR
  • El Gran Dictador
  • El gran dictador
  • El Gran Dictador

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS