el grito (h.arte)

Páginas: 4 (976 palabras) Publicado: 22 de abril de 2014
El crit de Edvard Munch

1. Documentació general o catalogació

A – Classificació -identificació de l’obra
Títol: El crit.
Autor: Pintor noruec, Munch (1863-1944) va tenir una infantesadesgraciada (la mare i la germana van morir de tuberculosi quan era molt jove i el pare es va convertir en un fanàtic religiós).
Cronologia: 1893
País: Noruega
Estil: expressionisme

2.Anàlisi - descripció de l’obra

A - Elements tècnics
Oli i tremp sobre cartró (explicar tècnica). Suport cartró, tècnica oli i tremp.
B – Elements formals i compositius:
Tema: home solitaridesesperat que enmig d’un pont crida (al·legòric). Es tracta d’un paisatge en el què s’insereix un personatge solitari. És un tipus de pintura figurativa tot i que utilitza línies pronunciades iviolentes deformant la realitat.
Podem parlar de forma oberta ja que domina el color sobre el dibuix. Els colors són plans sense donar sensació de volum als cossos ni a la resta d’elements que mostral’obra. Observeu la figura que crida; no té corporeïtat.
La composició és oberta i no s’observa simetria. La barana metàl·lica configura una diagonal que en du a un punt inconcret. La diagonal divideixla composició en dues meitats: a l’esquerra hi ha la presència de l’home. La part dreta mostra el mar, el fiord i el cel. Les dues figures del pont donen verticalitat. La resta de l’obra mostra líniessinuoses; tant en la figura angoixada com en les línies del mar i del cel.
La perspectiva ve marcada per les línies que conformen la barana del pont. En el primer pla observem la figura principal.Més enrere dues figures i, al fons, el fiord que s’endinsa dins del quadre. Dos vaixells solitaris naveguen i l’horitzó divideix la composició.
La llum és irreal. Les línies sinuoses i rogenques decel volen mostrar el sol quan s’està ponent. Aquesta llum es projecta al mar, els núvols i al pont. La part dreta és més fosca i prop de la figura solitària. La part esquerra és més clara....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • H.Arte
  • H.arte
  • h.art
  • Grita
  • Grito
  • El Grito
  • El grito
  • El grito

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS