El Halloween

Páginas: 12 (2842 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2012
1. PRESENTACIÓ DEL DOSSIER

El dossier que hem triat es basa en la festa del Halloween. Una festa molt tradicional i que es celebra arreu del món el dia 31 d’octubre. En aquest dossier podem trobar diferents àrees amb activitats, cançons o pel·lícules per poder aprofundir i introduir-nos completament en el Halloween.

L’objectiu principal que té aquest dossier és aprendre sobre el Halloween, perquè tot el dossier es basa en aprendre tot el que hi ha relacionat amb aquesta festa. Però també en podem trobar objectius molt diversos com:
- Fer manualitats (Quan fan les carabasses, retallen, fan dolços...)
- Escoltar i analitzar cançons (en les activitats on s’identifiquen cançons sobre el Halloween)
- Comprendre la tradició que aporta la festa i comprendre els seus costums (Saber quani com es fa aquesta festa avui en dia)
- Conèixer els orígens del Halloween (ser conscients de quan va començar i quins són els seus orígens)
- Saber que es fa a Halloween (disfresses, carabasses, … )
Els continguts d’aprenentatge que s’introdueixen en aquest dossier són:
- Història del Halloween
- Diferents maneres de veure el Halloween
- Com es viu el Halloween

La metodologia ques’utilitza en aquest dossier és a través d’activitats que es poden realitzar de manera individual o grupal, com veure pel·lícules, escoltar música que parli del Halloween, visitar llocs ambientats quan és Halloween, fer activitats per Internet que estiguin relacionades amb el Halloween (fantasmes, carabasses...), adoptar els costums de fer pastes, disfressar-nos o retallar carabasses. També utilitzal’experimentació i la manipulació amb les receptes i fer carabasses de Halloween.

2. COM ESTÀ ORGANITZAT EL DOSSIER

Aquest dossier del Halloween té una introducció a sota d’una fotografia d’una carbassa còmica on ens explica l’estructura del dossier. Aquest dossier està organitzat en apartats: Origines d’Halloween, Sorties en famille pour Halloween, 12 films pour enfants à Halloween, Citrouillesd’Halloween, Déguisements d’Halloween, Musiques d’Halloween pour enfants, Activités d’Halloween pour enfants i Recettes d’Halloween pour enfants.

En el primer apartat ens parlen de l’origen d’aquesta festa, l’etimologia del mot, el perquè de les carbasses i què es fa a Halloween. En el segon, ens recomanen fer una escapada a alguns dels parcs més importants de París, com per exemple, DisneylandParis, La Maison Hanté, etc. En el tercer apartat, han seleccionat dotze pel·lícules de dibuixos animats per a nens que tenen com a temàtica el Halloween, algunes d’aquestes pel·lícules són les següents: Frankenweenie, L’entrange pouvoir de Norman, Coraline i Igor. En el quart, es parla sobre les carabasses i ens ensenyen com fer-ne diferents, per exemple, una carabassa mòmia o il·luminada. En elcinquè apartat ens donen idees per crear una disfressa manual i en el sisè seleccionen algunes de les cançons que fan referència a Halloween, com és el cas de This is Halloween de The Citiziens of Halloween o La Sorcière Grabouilla de Gérard Dalton. La penúltima activitat són siluetes de dibuixos per a pintar, una activitat de resseguir un laberint o una sopa de lletres, d’entre altres. I perúltim, trobem algunes de les receptes més delicioses per a fer pastissos pel dia de Halloween.

3. DESCRIPCIÓ DE CADA ACTIVITAT

Dintre del dossier trobem un gran nombre d’activitats. La primera d’aquestes consisteix en l’explicació dels orígens del Halloween. En aquesta activitat primer ens fan una petita introducció en la que ens diu que el Halloween es celebra el dia 31 d’octubre i que és moltimportant pels països anglosaxons i no tant per França.
Dintre del apartat trobem diversos subapartats. En el primer ens explica que pels celtes el 31 d’octubre acaba l’any i aquesta última nit és la nit del deu de la mort. Es diu que els fantasmes aprofitaven aquest dia per visitar als vius. Els celtes el que feien era disfressar-se per fer espantar-los. Per tant van ser els celtes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Halloween
  • Hallowen
  • Halloween
  • Que es el hallowen!!
  • halloween
  • Halloween
  • Hallowen
  • Halloween

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS