El hinduismo (en catalan)

Páginas: 19 (4693 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2010
1.- Buscar en una enciclopèdia qui va construir el monument més famós de l’Índia, el Taj Mahal i il·lustreu-ho amb una fotografia.

Història d’amor

El príncep Kurram havia estat educat com príncep i com a místic. Va aprendre gramàtica, lògica, matemàtiques, astronomia i geologia. Dominava l’àrab (llenguatge de l’Alcorà) i el persa ( llenguatge de la Cort).
Un dia el príncep, quan es va ferjove es va enamorar. La noia va ser la princesa Arjumand, de 15 anys, filla del Primer Ministre de la Cort.

El príncep, impressionat per la seva bellesa, va preguntar el preu del collar que ella estava observant, fet de diamants, i encara això va pagar-lo, i va aconseguir el cor d’aquella noia. Els nuvis van trigar 5 anys en casar-se, i en aquest temps no van poder veure’s. Finalment la bodava tenir lloc l’any 1612, amb una espectacular cerimònia, en la qual l’Emperador va anomenar a Arjumand, Mumtaz Mahal (la Elegida del Palau).

El príncep va se coronat anys després, amb el nom de Shah Jahan (Rei del món). Mumtaz Mahal nova resistir el part del seu catorzè fill i va morir al part. Quan ella moria, li va demanar que construís en la seva memòria el monument més bonic de tot el món.Llavors va construir el mausoleu del Taj Mahal, amb el que va voler oferir-li el palau i la corona que mai va poder tenir en vida el 1632, segons els mapes d’un conjunt d’arquitectes procedents d’Índia, Pèrsia i Àsia Central, encara que l’autèntic inspirador va ser el propi emperador. Van treballar la seva construcció mes de 20.000 obrers. El projecte va tardar en fer-se uns vint i dos anys i vavaler unes quaranta milions de rupies.

El Shah Jahan va viure els seus últims anys presoner en el Fuerte Rojo, des d’ on contemplava el Taj Mahal a través de la seva finestra. Quan va morir, als 74 anys, va demanar que li col·loquessin un mirall per veure la tomba de la seva esposa. Es diu que quan va morir mirava el Taj Mahal.

El fill de Shah Jahan va trencar la simetria, per venjança, alenterrar al seu pare al costat de Mumtaz Mahal. Ella està representada per una llosa, i el Rei, per un tinter, símbol de la dona com un paper en blanc en la que escriu el seu marit.
El nom del mausoleu, Taj Mahal, és considerat com una abreviatura del nom de l’emperadriu, però també significa, Corona del Palau, encara que es tractés d’una tomba, el Rei volia oferir-li a la seva esposa un palau iuna corona.

2.- Investigueu durant quins anys l’Índia va ser colònia britànica i per què l’anomenen la joia de la corona:

En el territori on ara es troba l’Índia hi havia una població anomenada, Dràvides. Aquests van ser desterrats del seu territori per el poble aris. Cap el 1500 a.C, el poble aris estava assentat a Panyab (Pakistan). A finals del s.V va començar la invasió dels huns blanc.Al 1757 entren els britànics junt amb els francesos, i comencen poc a poc. La Índia va ser un punt estratègic per a Gran Bretanya en la seva penetració a Àsia. El domini anglès sobre el territori i el control econòmic de la Índia es van consolidar gràcies a la construcció de Kilòmetres de Vies. Al 1850 ja tenien la major part del territori de la Índia al seu poder. Al 1920 gràcies a MahatmaGandhi la Índia s’independitzarà.

L’anomenaven la joia de la corona perquè donava molt diners i aportava molt comerç gràcies al consum de té.

3.- A l’Índia hi ha més de 600 milions de persones que practiquen la religió hindú. Busqueu informació sobre la població total que té l’Índia i digueu quin tant per cent és hindú:

La India és el segon país més poblat després de Xina i amb 1.200.000.000habitants. Té una densitat demogràfica de 365 h/km². Una de les explicacions pel qual hi hagi tants habitants és l’alta taxa de natalitat de més d’un 22%, una taxa de fecunditat de més de 2,7 fill per dona. La taxa de mortalitat és moderada, d’un 6,5%, però la taxa de mortalitat infantil és molt alta, d’un. Això és típic en un país de gran pobresa on la sanitat no arriba a tots. El número...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Hinduismo
  • Hinduismo
  • Hinduismo
  • hinduismo
  • Hinduismo
  • el hinduismo
  • HINDUISMO
  • hinduismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS