El homo neandertal

Páginas: 3 (545 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2014
L’home de Neandertal
L’home neandertal és una espècie del gènere Homo que va viure a Europa i a parts d’Àsia Occidental des de fa 230 mil fins 29 mil anys enrere, durant el Pleistocè mitjà isuperior i culturalment integrada a la meitat del Paleolític. Les seves característiques, definides a partir dels óssos dels fòssils trobats fins ara, són: esquelet robust, extremitats curtes, tòrax enbarril, front baixa i inclinada, mandíbules sense mentó i una gran capacitat cranial, d’uns 1500 cm3.
Aquesta classe d’Homos, vivien en grups organitzats, formats per uns trenta membres. Els neandertalsvan ser una espècie ben adaptada a una situació de fred extrem. Aquest fet se sap gràcies als seus cranis allargats i amplis, a la complexió curta i robusta, i el nas gran; característiques que ens fandeduir la seva adaptació a climes freds, com es pot observar actualment en les poblacions de l’Àrtic. El seu cervell era igual o més gran que el que tenim nosaltres. El neandertal mesuravaaproximadament uns 1,65m, de contextura pesada i musculatura robusta.

Descobriment
Els primers fòssils trobats de l’home neandertal van ser a Bèlgica, l’any 1829. Seguidament, es van trobar els fòssils deGibraltar, en la cantera de Forbe, l’any 1848, però no es va reconèixer el significat d’aquests dos descobriments fins que al cap d’un temps es donés a conèixer el famós Neandertal, que, aquest, vaser trobat en l’any 1856, en la vall del riu Neander, en Alemanya, tres anys abans de que Charles Darwin publiqués l’Origen de les espècies.
El descobriment de l’any 1856 va ser realitzat per FranzMeyer i per explicar aquest descobriment es va inventar una curiosa teoria. Segons Franz, l’esquelet pertanyia a un cosac (grup ètnic originàriament nòmada i d’origen tàrtar) rus que perseguia a Napoleóa través d’Europa. Explicava que el cosac sofria raquitisme, fet que explicaria la forma de les cames.

Extinció
S’han proposat moltes explicacions sobre l’extinció dels neandertals, en relació o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Homo neandertal
  • Homo neandertal.
  • Homo Erectus, Neandertal Y Homo Sapiens
  • Neandertal vs Homo Sapiens (Català)
  • Homo Neandertal
  • Neandertales y homo sapiens
  • .-La relación intelectual entre el neandertal y homo sapiens
  • neandertales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS