el jardiner constant

Páginas: 11 (2571 palabras) Publicado: 8 de enero de 2014
EL JARDINER CONSTANT













Nom i cognoms:Javi Gil Navarro
Curs: 3r ESO B
Data: 30-5-2013
INS CABRILS








ACTIVITATS Pel·lícula

Breu resum de la pel·lícula

Justin i Tessa, es troben a l'inici de la pel·lícula on ella comença a defendre una idea en una conferència. Justin, es un diplomàtic de l’ambaixada britànica.
A Justin, li diuen que ha d'anar aKenya per un assumpte de treball, Tessa li diu enseguida si el pot acompanyar, finalment van junts. A Nairobi, fan servir a la gent com a conilletes d'Índies per un fàrmac que esta en proves anomenat Dypraxa. Tessa mor violada i assassinada, ella tenia un gran amic anomenat Arnold, el qual van torturar-lo fins a la mort. Aquest fàrmac, pot ser bo, però té uns efectes secundaris que pot arribar a ferque la persona es mori, actua contra la sida i la tuberculosi. La mort de la noia, fa que Justin vulgui saber tota la veritat. Justin no tenia ni idea de totes les investigacions que va fer la seva dona, de com era en realitat ella, de com lluitava per aconseguir les coses, de com a protegit a totes les persones que ha pogut de Nairobi. Tessa fins i tot, va fer una promesa amb Sandy, una promesade que si ell li entregava uns papers, ella aniria al llit amb ell. Però no tenia ni la menor idea de complir aquesta promesa. Justin també rep amenaces, xantatges, violència física... però no deixa de lluitar per saber tota la veritat, descobreix tot el mon de la Dypraxa, tot i que lluita fins al final, després de saber tot el que va passar, decideix anar al llac Turkana ja que s'havia quel'estaven buscant i va decidir quedar-se allà, finalment, el disparant amb tres armes de foc diferent. En el seu funeral, el cosí de Tessa i amic de Justin llegeix una carta que va escriure Pelligrin a Sandy, parlava de Tessa de que ells tenien que fer veure que no s'havien res de tot el que ella estava dient, de mantenir la calma i el silenci. El film acaba al llac Turkana on van morir els dosenamorats, Tessa i Justin.






















1-. Per què l’autor de la novel·la i el director del film han posat el títol de The Constant Gardener; El jardinero fiel, en castellà, El jardiner constant, en català, a es seves obres? Doneu, com a mínim, tres raons per haver pres aquesta decisió.
Principalment, perquè Justin, sempre està amb les plantes, cuidant-les es com si fosun jardiner. El concepte constant, es a causa de que sempre es just amb el que fa, sempre pensa per ell i per els qui els envolta. Tot i que a vegades fa coses que perjudiquen als altres, com l’escena de que Justin vol tirar a les plantes els gasos de les tres abelles, Tessa s’enfada però Justin no entén el perquè.

2-. Qui narra la història? Com ho fa?
La història la narra Justin Quayle i hofa en primera persona.

3-. Presenteu una descripció física, emocional i moral dels personatges de Tessa Quayle. Qui i com era Tessa Quayle? (Objectivament) I com és per a Justin? (Subjectivament).
Tessa Quayle, és una dona força alta, guapa, amb cabells una mica llargs i castanys. Ulls petits, nas no molt gran i boca petita. Tessa es una persona activista, quan comença una cosa, es molt difícilque no la segueixi. Molt bona persona, lluitadora. Justin, veu a Tessa com la millor, ella li proporciona seguretat, es veu que Justin l’estima molt, tot i que a vegades desconfia d’ella, ja que pensava que Arnold era el seu amant.

5-. Quines ciutats del món apareixen a la pel·lícula? Quines ciutats del món apareixen a la pel·lícula? Quines corresponen a la tipologia del Primer Món i TercerMón? Per què? Expliqueu els trets generals i específics d’aquestes tipologies.
-El principal, es Kenya. Allà es veu clarament la pobresa, les cases, estan gaire bé destorçades, els carrers, tot i se amples hi ha forces pedres pels camins .
-Londres, no té res a veure amb Kenya o el Sud de Sudan, Londres es una ciutat gran, amb gent que té l’esperança de vida força alta, els paisatges son...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CONSTANTES
  • constante
  • Constantes
  • constant
  • ConstanteMente
  • Jardines
  • Jardin
  • Jardin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS