El jardinero en la empresa

Páginas: 10 (2318 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2012
TREBALL ESCRIT 1

“El jardinero en la empresa”

Llegeix aquest llibre “El jardinero en la empresa” Una fábula sobre coaching para mejorar tus habilidades. CESAR PIQUERAS.
Editorial PROFIT. 2009
Molt important: abans de llegir-lo, respon a la 1ª pregunta.
I respon a les següents preguntes:

1. Quina interpretació, opinió, creences tens sobre l’autor, el títol, el contingut abans decomençar a llegir? Això et pot fer més conscient de la teva conversa interna, judicis i prejudicis entorn a aquest treball i el seu desenvolupament.

Abans de llegir-me el llibre, la meva opinió sobre l’autor, títol i el contingut és força positiva.
El títol “el jardinero en la empresa” l’he interpretat de manera que el jardiner és un empresari que busca créixer i millorar la seva empresa, aixícom fan els jardiners, que fan el mateix amb el seu jardí. El títol dóna al llibre un toc interessant, que t’incita a llegir-lo.
Respecte el contingut, m’he llegit la part de darrera del llibre, on hi ha un resum, i ho he interpretat com un camí cap a l’èxit empresarial, un aprenentatge. Penso que el resum és força atractiu, ja que al ser estudiants d’Administració i Direcció d’Empreses, ens potservir força per aplicar-ho a les nostres vides laborals, de manera que podem arribar a liderar persones des de una perspectiva molt interessant, com la Marta.
Finalment, sobre l’autor, després de valorar el títol i el contingut, m’enduc una bona impressió, ja que si m’agrada la seva obra òbviament m’ha d’agradar ell com a autor. Penso que és un empresari al que li agrada escriure, i potseraquesta obra té alguna cosa a veure amb la seva vida laboral en un passat.
Aquestes són les meves interpretacions, opinions i creences sobre l’autor, el títol i el contingut del llibre, ara me’l llegiré i veuré si anava ben encaminada o no.

2. Després de llegir-lo. Com ha canviat la teva opinió/interpretació sobre el llibre o l’autor? Quins aprenentatges es desprenen d’aquesta experiència i comels vols aplicar?

Després d’haver llegit el llibre, la meva opinió/interpretació no ha canviat gaire, ha seguit sent positiva, més aviat s’ha ampliat. He après moltes coses sobre què és el coaching, així com les seves habilitats, com arribar a ser un bon directiu, sobre l’empatia i l’escolta activa, les habilitats socials i l’assertivitat, l’aprenentatge... En definitiva, conceptes que més omenys sabia què significaven, ara els conec més profundament, en què consisteixen, i com aplicar-los a la vida laboral. Vull aplicar tots aquests conceptes d’ara en endavant a la meva vida, a partir d’ara, per tal de que en un futur, quan estigui incorporada a l’àmbit laboral, ja els tingui força desenvolupats, i així poder assolir l’èxit laboral.
Hi ha hagut vàries frases del llibre que m’hancridat molt l’atenció i que m’han fet aprendre, entre les quals trobem les següents:

- Per tal de facilitar el creixement dels demés s’ha de crear les condicions necessàries. .
- El paper d’un directiu està més relacionat amb facilitar el desenvolupament i el creixement dels altres que amb dir què s’ha de fer.

En definitiva, d’aquesta experiència es desprenen molts aprenentatges útils i que pertant, hem d’aplicar cada un de nosaltres a la nostra vida laboral.

3. Com relacionaries les habilitats del directiu coach segons l’autor amb les habilitats socials i l’assertivitat?. Quines d’aquestes habilitats tens més desenvolupades i quines t’agradaria desenvolupar més?

Les habilitats socials i l’assertivitat estan molt relacionades amb les habilitats del directiu coach, ja que per talde ser un bon coaching has de tenir habilitats socials i assertivitat.
Les habilitats socials són “un conjunt de capacitats, conductes i estratègies verbals i no verbals que permeten a la persona construir i valorar la seva pròpia identitat, actuar competentment, relacionar-se satisfactòriament amb altres persones, i afrontar els reptes i dificultats que es presenten en els diferents aspectes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • jardinera
  • JARDINERA
  • el jardinero
  • jardinera
  • Economia I Empresa, El Jardinero Fiel
  • El jardinero fiel
  • Maestra Jardinera
  • Maestra Jardinera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS