El Jardinero Fiel

Páginas: 5 (1131 palabras) Publicado: 14 de junio de 2012
ACTIVITATS “EL JARDINERO FIEL”

La pel•lícula / novel•la
1.- Per què l’autor de la novel•la i el director del film han posat el títol de The Constant Gardener; El jardinero fiel, en castellà; El jardiner constant, en català, a les seves obres?
A la pel•lícula, Justin es un jardiner apassionat y ells dos son oposats, però s’atrauen, i Justin veurà “florir” a Tessa sent fidel mentre aquestafloreix.
2 . Busca informació de l'autor de l'obra en que està basada la pel•lícula, John le Carre .
És un escriptor angles i es conegut per les seves novel•les d’intriga i espionatge situades durant els anys 1950. Les seves novel•les més destacades són: El topo, La gente de Smiley, La chica del tambor, La casa rusia, El sastre de Panamá o El jardinero fiel, totes portades al cine amb gran èxit.3. Com es narra la història ?
Narra la història d’un diplomàtic, Justin, que es destinat a Àfrica, la seva dona Tessa, una periodista interioritzada amb la violació als drets humans va amb ell, descobreix tots els abusos que son sotmesos a persones que no tenen la educació ni la possibilitat d’informar-se del tipus de remei que els hi ofereixen. Allà la dona mor i Justin comença a investigarqui la va matar, i troba tota els estudis del servei mèdic d’una companyia farmacèutica, que volia ajudar a la gent d’Àfrica amb problemes de tuberculosi amb una medicina dita Dypraxa, però en realitat aquesta companyia el que en realitat feia era experimentar amb ells.

Els personatges
4.- Presenteu una descripció física, emocional i moral del personatge de Tessa Quayle i Justin .
-Justin,dóna la imatge de pulcre i educat, un home poc comunicatiu, fred i respectuós, però a mida que la pe.lícula va transcorren deixa sortir l’home apassionat, honest i decent. És alt i prim amb el cabell grisenc.
-Tessa es un personatge amb una dimensió moral incerta, lluita per un conflicte ètic. És molt exigent amb tothom i intenta cuidar pel bé de tots els que viuen a Àfrica. És morena de cabells,prima i no gaire alta.

5. Què és el que Tessa ha descobert que resulta tan greu? En què consisteix en concret?
A l’hospital Tessa descobreix que una nena de 15 anys li donen un tractament experimental, i després desapareix
6. Què opines del comportament de Tessa? I el de Justin de voler donar continuïtat a la denúncia de la seva dona?
Doncs el comportament de Tessa és bo, per defensar la gentd’Àfrica perquè no experimentin amb ells, ja que no se’ls pot tractar com animals. I que desprès el seu home, Justin doni continuïtat a la denúncia de Tessa es ben correcte ja que algú ha de lluitar per els nens i dones i homes d’Àfrica amb els quals experimenten.
7. Quin és el motiu final de l'assassinat de Tessa i del seu amic Arnold, primer, i de Justin, després?
Els assassinats de Tessa,Arnol i Justin reflecteixen una realitat dels medis en els quals es basen les multinacionals per evitar ser descoberts davant la societat. Amb connexió amb aquest sorgeixen uns interessos econòmics afectats en tal cas que els seus delictes sortissin a la llum.
Ètica en un món global
8. Quins interessos estan en joc per als governs de Gran Bretanya i Kenya que els fan ser còmplices de l'empresafarmacèutica que apareix en el film?
Doncs perquè la Dypraxa va ser creada per ells i són còmplices de tot el que passa.
9. Creus que la política de RSC de KDH i Tres Abelles és legal? És ètica? La finalitat és aconseguir un medicament que s'usarà principalment a Àfrica. Creus que la fi justifica els mitjans?
La Dypraxa és un medicament contra la tuberculosi i es fabricat per la empresa KDH peròaquesta no pos
a en pràctica el medicament si no que el cedeix a la empresa Tres Abelles. Que mentre el govern s’adona del que succeeix accepta un suborn d’aquestes empreses farmacèutiques.
10. Per què no es volia treure a la llum el que es feia amb el medicament?
Perquè serien molt jutjats i denunciats per fer experiments amb persones i molta gent defensaria l’opinió de Tessa.
11. Pot estar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El jardinero fiel
  • El Jardinero Fiel
  • El jardinero fiel .
  • el jardinero fiel
  • jardinero fiel
  • el jardinero fiel
  • jardinero fiel
  • Jardinero Fiel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS