El Jardinero Fiel

Páginas: 5 (1071 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2012
ACTIVITATS
La pel·lícula / novel·la
1. Per què l’autor de la novel·la i el director del film han posat el títol de The Constant Gardener; El jardinero fiel, en castellà; El jardiner constant, en català, a les seves obres?
Perquè en Justin és un diplomàtic en jardineria i en tots moments és constant a Tessa quan és viva i després de la seva mort.

2. Busca informació de l'autor de l'obra enque està basada la pelicula, John le Carre .
Va néixer el 19 d'octubre de 1931 és el pseudònim amb el qual signa l'escriptor de novel·les anglès David John Moore Cornwell. Bona part dels seus llibres s'han traduït a força llengües, d'entre elles sovint el català. Alguns han estat adaptats al cinema, com per exemple El sastre de Panamà (El sastre de Panamà) o La casa Rússia (La casa Rússia).
Vaestudiar a Berna i a la universitat d'Oxford. Va ser professor a Eton College, que apareix en alguna de les seves novel·les com a lloc on es cerquen el que seran futurs espies, de 1956 a 1958. En 1960 va entrar al cos diplomàtic del Regne Unit, al qual hi va ser durant quatre anys.

3. Com es narra la història? Comença la història amb fets passats i passa al present amb flaixbacks.Argument: La película el jardinero Fiel nos cuenta la historia de un diplomático Justin Quayle que es destinado a África, su esposa Tessa Quayle, una periodista interiorizada con la violación a los derechos humanos va con él, ahí ella descubre la gran cantidad de abusos que se cometen con personas que no tienen la educación ni la posibilidad de informarse del tipo de salud que les ofrecen. A causa de laincansable búsqueda de ella es asesinada junto con un amigo quien le ayudaba en su investigación. Justin, decide empezar a indagar sobre la muerte de su esposa, que había sido declarada como accidental.

Els personatges
4. Presenteu una descripció física, emocional i moral del personatge de Tessa Quayle i Justin. És més aviat rosset, moreno de pell. Justin sembla un home molt passiu. Ésbritànic molt civilitzat, educat i respectuós a les regles. A vegades li agradaria interferir amb la Tessa però si no ho fa és perquè té un acord amb ella.
Tessa té el cabell fosc i és més clareta de pell. És una persona amb molts valors, forta, independent, guapa i lliure.

5. Què és el que Tessa ha descobert que resulta tan greu? En què consisteix en concret? Descobreix que a Kenia hi ha unacorrupció que fa una farmacèutica per tal d'experimentar i investigar els efectes secundaris de tuberculosi dels habitants.

6. Què opines del comportament de Tessa? És molt adequat ja que i posa valor en ajudar-los i si arriesga la vida. I el de Justin de voler donar continuïtat a la denúncia de la seva dona? Jo crec que és molt correcte perquè intenta ajudar a Tessa en tot moment.

7. Quinés el motiu final de l'assassinat de Tessa i del seu amic Arnold, primer, i de Justin, després? El primer perquè Tessa i Arnold descobreixen el secret de la farmacèutica i després assassinen a justin perquè després de molta feina per descobrir la mort de la seva dona també ho descobreix.

Ètica en un món global
8. Quins interessos estan en joc per als governs de Gran Bretanya i Kenya que els fanser còmplices de l'empresa farmacèutica que apareixen el film? Gran Bretanya dona diners a Kenya per tal de que puguin experimentar am la població.

9. Creus que la política de RSC de KDHi Tres Abelles és legal? Éstètica? Lafinalitat és aconseguir un medicament que s'usarà principalment a Àfrica. Creus que la fi justifica els mitjans? No és legal, perquè estan vulnerat els drets dels ciutadansquan ells no han firmat cap paper perquè puguin fer-los servir a ells com a persones de prova. No justifica els mitjans perquè per arribar a un medicament que curari molta gent n’estan matant moltes altres sense que ells tinguin cap culpa i siguin indefensos.

10. Per què no es volia treure a la llum el que es feia amb el medicament? Perquè si ho explicaven els denunciarien i no podrien acabar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El jardinero fiel
  • El jardinero fiel .
  • el jardinero fiel
  • jardinero fiel
  • el jardinero fiel
  • jardinero fiel
  • Jardinero Fiel
  • El jardinero fiel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS