El Jazz

Páginas: 4 (788 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
EL JAZZ



-Work song.

Una cançó de treball sol ser una cançó rítmica cantada a capella (sempre acompanyada amb el so de les eines) per els treballadors de l’época; probablement, el motiude estes cançons era de reduir l’aburriment al ralitzar el treball i servia per sincronitzar el moviment físic de les persones que realitzaven els treballs. Fracuentment, la lletra de les cançons eraimrovisada al ser cantada, i tratava de certs temes com el escapar de la esclavitut. Esta corrent creava d’una certa manera, un sentiment de unió entre els treballadors.

En Estas Units, lescançons més famoses de esta corrent eren cantades per afro-americans; estes caçons solíen tindre una costum, el de «cridada y resposta», en els quals el cantant principal cantava un vers, o versos, per a queinmediatament els treballadors li respongueren amb un cor. Una de les caçons més conegudes d’aquella época és «Swing Low, Sweet Chariot» de Frederick Douglass, un esclau que va lograr escapar a Novayork en 1845.


-Gospel song.

Es pot anomenar també música espiritual o evangélica. És la música religiosa que va sorgir en les esglesies afroamericanes en el segle XVIII y que es va fer popularals 1930. A causa de la divisió entre blancs y negres en EE.UU, s’havien mantingut separades en dues rames diferents del gospel, però esta separació ha disminuit en el últim mig segle.
El generemusical es caracteritza per el us dominant de cors amb un us excelent de la armonía; la lletra d’aquestes caçons sol reflexar els valors de la vida cristiana. Hi han molts subgéneres del gospeltradicional, com el Reggae Gospel, Gospel Rap, Black Gospel, Southern Gospel, etc.
La cantant, guitarrista y compositora Rosetta Tharpe fou la primera estrella de la música gospel.


-Blues.

Es ungenere musical vocal e instrumental que intenta expressar el sentiment de tristesa o melancolía, basat en la utilització de notes de blues y d’un patró repetitiu, que sol seguir una estructura de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • jazz
  • Jazz
  • El jazz
  • Jazz
  • Jazz
  • jazz
  • Jazz
  • Jazz

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS