El joc secret

Páginas: 6 (1300 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2013





El joc secret
Joan Manuel Gisbert, El joc secret, Baula.

La mansió Carvacchi, deshabitada des de fa anys, és adquirida per un estany foraster que s’hi tanca per dur a terme la seva obra magna, relacionada amb l’alquímia i la nigromància.
Passat un temps, se’n va, però deixa una herència invisible que generarà fets estranys i tràgics i provocarà la intervenció de Giacomo Amadio iGiovanni Conti, personatges d’Els miralls venecians, La Llum del Far 1.
El joc secret és una obra plena de situacions misterioses i enigmàtiques.

Haureu de fer una redacció d’unes 200 paraules en què reflexioneu sobre els aspectes següents de la novel·la:
-La casa.
Es la mansió Carvacchi, estava deshabitada des de feia anys i va ser adquirida per un home anomenat Friedrich Wolfhart, peròaquest no era el seu únic nom, havia utilitzat molts, però aquest es el que va fer constar en la compra de la casa Carvacchi.
En questa casa el que va fer Wolfhart va ser la seva obra magna i amb aquesta obra magna el que volia demostrar era que era millor que el seu rival Hettore di Trieste. Friedrich quan va arribar amb el seu servent a la casa va citar a Hettore di Trieste perquè fessin un duel,per veure qui era mes bo en els assumptes relacionats amb l’alquímia i la nigromància. Friedrich Wolfhart va fer una espècie de pocima que quan l’escampes les partícules es quedarien en l’aire i a simple vista no es veuria res, però això feia que qui entres al lloc on s’avia escampat aquesta pocima s’estigués molt malament, i que qui entres a aquest lloc pogués morir allà dins. I això es el que vapassar a la casa Carvacchi quan Friedrich Wolfhart va escampar aquesta pocima per alguns llocs de la casa, per això la gent de Montforte estava terroritzada perquè tots els que entraven sortien amb molta por i a mes a mes un home va morir.
- El foraster i el seu servent
El foraster era Friedrich Wolfhart amb aquest nom es amb el qual va comprar aquesta casa, però en tenia d’altres ja quemolta gent el buscava. En aquesta casa, la casa Carvacchi el que va fer Friedrich va ser la seva obra magna, la seva obra mes important, la definitiva, relacionada amb l’alquímia i la nigromància. El que volia fer era guanyar al seu rival Hettore di Trieste en el duel que van voler dur a terme, però no van poder perquè Hettore di Trieste va morir abans d’arribar a la mansió Carvacchi on l’esperaval’obra magna de Friedrich Wolfhart, que era que quan entres li donaria por perque es trobaria malament i acceptaria que Friedrich Wolfhart era el millor. Li donaria por perquè Friedrich Wolfhart havia escampat el seu experiment o pocima que feia que qui entres on estava escampat tingues por i que fins i tot podia morir de por. El servent era un home d’aspecte rude i tosc, de mitjana edat, s’anomenavaChristophe i era estranger. A la ciutat de Montforte solament es veia a Christophe que anava a comprar, però a Friedrich Wolfhart no el veien mai els ciutadans d’aquesta ciutat.
-Personatges intervenen en la “purificació” de la casa.
Un home va anar a la casa Carvacchi d’una aldea propera, era un home molt gran que quasi mig segle enrere havia fet treballs de paleta per a la família. Quan vaveure el mirall del qual la gent pensava que això era el que passava a la casa, que el mirall estava maleït aquest home va afirmar que el mirall abans ja estava allà, però abans no sentia res d’estrany ara si, li costava respirar i va sortir de la casa. Un altre que va intervenir a la purificació de la casa va ser Mateo, que un dia sense dir res a ningú va entrar a la casa Carvacchi i duia en unatela una de les seves eines de treball, i Mateo es va tapar els ulls perquè així es pensava que el mirall no li faria ningun efecte per sentir-se malament i amb el martell que duia va trencar per complet el mirall, convertint-lo en pols de vidre i desprès va sortir de la casa pensant que ja no passaria res mes de dolent. Un altre que va intervenir va ser Borromeo Albano; Era un membre de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • joce
  • joce
  • joca
  • Joce
  • Joce
  • El Joc
  • JOC
  • joce

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS