el joda

Páginas: 2 (271 palabras) Publicado: 29 de abril de 2014
hhuhuighhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh-
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh-
hhhhhhhhhhhhhhhhfrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr-rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr-
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr-
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr-rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr-
rrrrrrrrrrr'antic camp de concentració d'Auschwitz, situat a uns seixanta km de Cracòvia, está construit en un paisatge pantanòs. Les SS van elegir un anticcuartel de la monarquia autrohùngera per fer allà l camp, degut a la favorable situació de les vies de comunicació.

Comprenía un territori de 40 km. Amb el comandament del primer comandant RudolfHös, es va començar a construir el maig de 1940 el camp, que més tard es coneixeria com Auschwitz I o camp central. Aquesta primera ampliació estava pensada per 7000 presos y comprenia 28 edificis demaó de dues plantes així com edificis conjunts de fusta. Però el nùmero de presos pujaba a 18000. Dos filats punxeguts amb corrent d'alta tensió vorejava la totalitat de la superfície. En un cartellsobre la porta d'entrada al camp es podia llegir en senyal de despreci i sarcasme, el lema “EL TREBALL ET FARÀ LLIURE”.

Per ordre de Heinrich Himmler es va començar a construir el campd'Auschwitz II - Birkenau. Aquest era més extens que el camp central. El número més elevat de presos a Birkenau va ascnedir aproximadament a a 100000. Allà també es trobava “la rampa” en la que es portava acap la selecció dels nou vinguts.

A les proximitats del camp estaven ubicades diferents indústries que llogaven als presos. Fabricaven per exemple goma sintètica. Per els presos que treballavenallà, les SS van construir el camp extern d'Auschwitz - Monowitz, que es va convertir en el camp central.

El camp de conecntració d'Auschwitz va ser evacuat per les SS entre el 17 i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • No Jodas
  • No Jodas
  • no jodas
  • joder
  • Jodido
  • Joder
  • Joder
  • no jodan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS