El jurament del joc de pilota

Páginas: 3 (533 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2015
EL JURAMENT DEL JOC DE PILOTA

Autor: Jacques Louis David
Cronologia: 1791
Estil: Neoclassicisme Francès
Mesures: La intenció era pintar un gran llenç (7x10m) amb tots els diputats, 630, peròl'ambiciós projecte no es va dur a terme pel canvi de clima polític, que considerava moderats o contrarevolucionaris a molts dels protagonistes del jurament. Al final van quedar els dibuixospreparatoris del quadre- presentats amb èxit en el Saló de 1791- i una versió a l'oli de mida petita.
Localització: Museu Nacional d'Chateau -Versalles-
Material: Oli sobre tela

La tècnica d’aquesta obrad’art és oli sobre tela amb textura llisa brillant, el contorn del dibuix és delimitat amb línies primes i descriptives. Els colors són tènues, càlids i apagats. La llum es dispersa i intensa, les ombresno predominen. Hi ha diferents plans de profunditat, hi ha perspectiva frontal amb diferents plans.




El fet històric que David commemora en aquest esbós previ per a un quadre que mai es varealitzar és el jurament de mantenir-se units que van realitzar els representants del "Tercer Estat" i el clergat, celebrat de manera gairebé espontània en una reunió multitudinària celebrada al Jeu duPomme. Aquest jurament va tenir lloc el 20 de juny de 1789. El 9 de juliol aquests mateixos representants, rendit el rei, van dissoldre els Estats Generals i es van transformar en AssembleaConstituent, fet que es considera l'arrencada legal de la Revolució Francesa. A l'any següent de la proclamació d'independència i legalitat, els parlamentaris van encarregar a David que pintés el quadrecommemoratiu del jurament, pels mèrits patriòtics de David en record de quadres seus com Belisario o el Jurament dels Horacis. David s'enfrontava davant un problema nou, com era el d'una composició en laqual s'havia de incloure entre mil i mil cent retrats dels assistents. A més, era important per una banda la fidelitat històrica a l'esdeveniment i de l'altra l'exaltació ideal del mateix. David...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fitxa joc de la pilota voladora
  • Història del joc de pilota
  • joce
  • joce
  • joca
  • Joce
  • Joce
  • El Joc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS