El Jurament Dels Horacis

Páginas: 4 (865 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2013
EL JURAMENT DELS HORACIS de J.L. David

Catalogació:
- Títol: El jurament dels Horacis.
- Autor: Jacques-Louis David
- Datació: 1784-1785
- Localització: Museu del Louvre (París)
- Dimensions:3,30 x 4,25 m

Context espai-temps
El neoclassicisme francès s’originà en temps de Lluís XV i Lluís XVI, però fou durant la Revolució Francesa i l’Imperi de Napoleó que arribà a la màximaexpressió. El model clàssic era el que volien seguir els revolucionaris, grans admiradors de la virtut i la severitat dels romans.

Fou també un art que rebutjava els estils precedents, barroc i rococó, delsquals volia distanciar-se la nova burgesia, i de la classe social a la que representaven.

Anàlisi formal
Es tracta d'un oli sobre tela on en destaquem els colors grisos, ocres i vermells, elsnegres del fons, contrastats amb els punts blancs. Quant a la pinzellada hi ha un predomini de la línia i el dibuix. Quant a la llum, és natural i ve de costat (esquerra) per deixar el fons i aixídestacar les figures en un primer terme. En referència a l'espai tridimensional, té una perspectiva lineal que ho aconsegueix amb les rajoles del terra i les rajoles de les parets.

El quadre és unacomposició tancada, estàtica i superficial on predomina el repòs. Està formada sobre els tres arcs que marquen tres espais diferents i cada una forma part d'un, les figures dels homes formen com unrectangle, mentre que les dones tendeixen a ser com una forma conjunta d'un triangle, però és una observació una mica forçada. Aquí trobem dues actituds, d'una banda, els homes que mostren la línia recta iper l'altra banda, les dones que mostren la línia corba.

El ritme en aquest quadre es dona perquè les figures de l'esquerra ens condueixen la mirada cap al centre, i contrasten radicalment amb lesfigures de la dreta, a més, el quadre té molts jocs de triangles correlatius amb les espases, arcs, homes, dones ...

L'energia i la vitalitat que desprenen els homes queden contrarestades per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El jurament dels horacis
  • El jurament dels Horacis
  • el jurament dels horacis
  • el jurament del horacis
  • Comentari D'Art: El Jurament Del Horacis
  • Comentari els Juraments dels Horacis
  • EL juramento
  • el juramento

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS