el korfball

Páginas: 5 (1208 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2014


TREBALL KORFBALL
1. Quins són els principis bàsics del Korfball?
COOPERACIÓ: Un jugador amb la pilota a les mans sols té la mobilitat que li permet una passa o el "pivot" de la mateixa sobre un peu. És prohibit desplaçar-se amb la pilota i jugar individualment. Això obliga a jugar amb la resta dels companys i evita el joc individual d'un sol jugador.
NO VIOLÈNCIA: La tècnica i l'agilitatsón per sobre la força física i el joc brut. Impedir el moviment lliure del contrari és prohibit, tant si es fa amb intenció o sense. Així com treure la pilota de les mans a un altre jugador.
JOC MIXT: Per a fer que tothom tingui les mateixes oportunitats, és prohibit defensar a un jugador del sexe contrari, ja sigui per impedir un llançament a cistella o una passada.
NO ESPECIALITZACIÓ: Cadadues cistelles es canvia de funció i de zona. Els atacants es converteixen en defensors i els defensors en atacants.
COEDUCACIÓ: Possibilitat als centres d'ensenyament de practicar un esport mixt originari. Implantació d'igualtat de funcions al terreny de joc, ja que en un mateix equip cohabiten, juguen, comparteixen, cooperen més, es relacionen i competeixen nois i noies.

2. Cita duesregles importants del Korfball.
LA PISTA: La pista de corfbol és la superfície on es desenvolupa el joc. Les pistes interiors acostumen a ser de parquet i les exteriors de ciment, asfalt, terra o gespa. És una pista simètrica, i les mides varien segons sigui aquesta interior o exterior. A Catalunya, tots els partits de les competicions oficials es disputen amb les dimensions de la pista coberta, uncamp rectangular de 40 x 20 metres, dividida en dues zones iguals per una línia central. Una meitat serà la zona d'atac i l'altra la de defensa. A cada camp trobem una cistella.
EL PENAL: El llançament de penal és la sanció màxima, i consisteix en un llançament directe a cistella des del punt de penal. El punt de penal està a 2,5 metres de la cistella. Al voltant de la cistella i del punt de penalpodem trobar una àrea que les envolta, la qual no es pot traspassar per cap defensor ni cap atacant durant un llançament de penal.
3. Què saps sobre els orígens i procedència d’aquest esport?
Els orígens del korfbal es troben més en la recreació que en l'esport d'alt nivell. El korfbal es va originar a Holanda a començaments del s. XX. Nico Broekhuyzen, professor d'Amsterdam, va elaborar laidea del joc en un curs d'estiu impartit a Suècia, on va determinar les regles. Posteriorment ho va reglamentar, codificar i institucionalitzar. Encara que la forma primitiva del korfbal fos importada de Suècia pel seu creador i fundador, es pot establir que el korfbal és d'origen holandès, doncs durant els seus gairebé 100 anys d'història el joc va evolucionar fins a convertir-se en un esportreconegut a Holanda i, posteriorment, fora d'aquest país.
El korfbal ha anat experimentant una evolució en les normes i en l'estructura de joc, com ha succeït també en altres esports. És històricament un esport d'exterior (outdoor) (1902), i el joc original es fonamentava en 3 seccions de joc: una de defensa, una intermèdia i una d'atac.
Més endavant va aparèixer l'inicialment anomenatmicro-korfbal, una adaptació a 2 seccions en sales interiors (indoor) (1952), on es va suprimir la intermèdia, guanyant el joc en velocitat i vistositat. El micro-korfbal inicial va passar posteriorment a ser l'actual korfbal, practicat tant en camps a l'aire lliure, de dimensions majors, com en pistes cobertes.

4. Des de on es treuen les faltes?
El llançament de les faltes es realitzarà en contra del’equip que hagi comes una infracció del reglament oficial i es farà efectiu en el lloc on s’ha comès. (No es pot llençar directament a la cistella). La resta de jugadors hauran de estar 2,5m del lloc on es realitza la falta i l’executant té 4seg per passar la pilota.



5. Quin tipus de marcatge s’utilitza en el Korfball?
En atac, els quatre atacants es poden anar passant la pilota amb l'únic...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El korfball
  • korfball
  • korfball
  • Korfball
  • Korfball
  • Korfball
  • Korfball
  • Korfball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS