El Kuru

Páginas: 3 (569 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2012
Malalties infeccioses:
El KuruÍndex

1. Que es el Kuru.

2. Que el provoca.

3. Efectes-descripció.

3.1 Etapes.

4. Com es transmet.

5.Tractaments.

6. Bibliografia.

1.Que es el Kuru ?

El kuru (tremolar de por) o (malaltia del riure) és una malaltia neurodegenerativa i infecciosa causada per un prió. La paraula kuru significaen llengua aborigen "tremolor, amb febre i fred", un dels signes que manifesten els afectats per aquesta malaltia. Va ser inicialment descrita al començament del segle XX en Nova Guinea, i vacomençar a investigar-se de manera científica en la dècada dels 50.
El seu desenvolupament és lent, i el període d'incubació pot durar fins a 30 anys. Una vegada que es manifesten els seus símptomes resultaletal, i els pacients moren en el termini màxim d'un any. No obstant això, el desenvolupament normal de la malaltia sol prendre només entre tres i sis mesos, morint la immensa majoria dels pacients enel curs del tercer mes.

2.Que el provoca ?
Inicialment es va pensar que era una malaltia hereditària, ja que afectava als membres d'una tribu nativa de Nova Guinea. No obstant això, després deles investigacions de D. Carleton Gajdusek, es va demostrar que en realitat estava causada per un prió (que no és estrictament un agent infecciós, encara que sí transmissible), transmès per la ingestióde teixits cerebrals de persones difuntes amb la intenció d'adquirir la saviesa durant els ritus funeraris. Gajdusek va descobrir que el que es transmetia en realitat era un agent infecciós que va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el kuru
  • Enfermedad De Kuru
  • Priones, que es un prion, Kuru, Kreusfelt-jakob, Enfermedades neurodegenerativas
  • Creutzfeldt-Jakob y Kuru
  • Investigación Sobre Orígen Genético De La Enfermedad Kuru Muerte Risueña
  • Mondaiji tachi ga isekai kara kuru soudesu yo Volumen 4

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS